Нашенецът е задържан в понеделник, след като сам се е

...
Нашенецът е задържан в понеделник, след като сам се е
Коментари Харесай

Арестуваха българин за пожара в германския град Аполда, при който загинаха 4 души

Нашенецът е арестуван в понеделник, откакто самичък се е предал, написа Zeit.

Жилищната постройка, в която са живеели близо 50 души, бе опожарена в неделя рано сутринта.
 

53-годишен мъж от български генезис е умрял при пожара в блока, скачайки през прозореца в опит да се избави от пламъците. Още трима души са открити мъртви, обезобразени от огъня. Телата им са открити на тавана на опожарената постройка в неделя вечерта, добавя Дарик.

Над 20 души са ранени, някои съществено. Пристигналите на място пожарникари са съумели да спасят над 30 души, написа NTV.

35-годишен обвинен е  задържан, заяви министърът на вътрешните работи на Тюрингия Георг Майер по време на посещаване в Аполда. Той разкри, че полицията проверява няколко версии за пожара, измежду които и тенденциозен палеж. 
 

Според престъпната полиция в Йена следователите към този момент са разкрили задоволително доказателства против заподозрения  посредством показания на очевидци. Полицията разполагала и с негови фотоси. 

 

Според представител на полицията тримата мъртви на тавана са били извадени благодарение на въртяща се стълба на пожарната, само че самоличността им към момента не е изяснена, пише немското издание Merkur.
 

Прокуратурата ще изиска заповед за арест против българина, сподели представителят на прокуратурата Ханес Грюнсайзен във вторник. Заподозреният евентуално ще бъде изправен пред окръжния съд в Ерфурт следобяд.

 

Според градската администрация в къщата, която към този момент не е обитаема, са живели най-вече хора от български генезис. Собственикът на къщата също е българин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР