Нашата задача сега е максимално бързо да оправдаем очакваният на

...
Нашата задача сега е максимално бързо да оправдаем очакваният на
Коментари Харесай

Калин Стоянов вижда тежка репутационна щета в казуса Живко Коц...

„ Нашата задача в този момент е оптимално бързо да оправдаем предстоящият на българските жители и на нашите европейски сътрудници. Искам да поздравя ДАНС, прокуратурата и комисията за противопоставяне на корупцията, които през последните месеци бяха остро подложени на критика. С тази тяхна интервенция те демонстрираха, че могат да работят в синхрон и да стигнат до най-високите етажи на властта ", уточни той.

Припомняме обаче, че Коцев споделя, че получил.

 

Министърът на Министерство на вътрешните работи разяснява въпроса по време на визитата си на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " дружно с немският федерален министър на вътрешните работи и родината Нанси Фезер.

 

" За федералното държавно управление на Германия от решаващо значение бе България да извърши критериите на Европейската комисия във връзка с участието в Шенгенското пространство. Според нас тези критерии бяха изцяло покрити и изпълнени още предходната година. Затова ние изрично и единомислещо заставаме зад пълноправното участие на България в Шенгенското пространство ", сподели тя.

 

Калин Стоянов благодари на немското държавно управление и на Фезер за високата оценка, твърдата, поредна и дейна поддръжка за Шенген.

 

Той разясни, че на диалозите са били разисквани двустранното съдействие в региона на вътрешните работи, граничното ръководство и положението по линия на незаконната миграция. Калин Стоянов изнесе данни, съгласно които от началото на годината до момента българо-турската граница са се пробвали да преминат малко над 7000 жители на трети страни, до момента в който за същия интервал предходната година броят им е бил 27 000.

 

На въпрос за към този момент подписания Пакт за миграция и леговище Стоянов отговори, че той действително дава опция за солидарна отговорност на всички страни в Европейския съюз. Стоянов уточни, че продължава дейната работа с Европейската комисия и след три дни у нас на посещаване идва еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, като това ще бъде и една от тематиките на диалозите.

 

Фезер също разяснява, че приемането на Пакта е извънредно значимо за отбраната на външните граници. В Европа може да има отворени граници единствено когато външните граници са съответно предпазени, акцентира тя. Фезер посочи, че от дълги години е работено над този документ, който в действителност предотвратява разделянето в Европа и Европейски Съюз, постанова общи стандарти и сплотява.

На фона на обвинявания и, която беше оттеглена от него, а по-късно, изслежда някак фантастично да приказваме за Шенген.

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР