Нашата задача е да правим анализи и прогнози как числата

...
Нашата задача е да правим анализи и прогнози как числата
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Ваксините ще променят играта изцяло, до края на 2021 г. ще сме се справили с COVID-19

" Нашата задача е да вършим разбори и прогнози по какъв начин числата на инфектираните и излекуваните от COVID-19 ще се развиват във времето ". Това съобщи проф. в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
" Когато тези, които не съблюдават ограниченията, стават доста, стартира мощно разпространяване на вируса. Още известно време ще сме в стадия на огромния брой инфектирани. Идва обаче и стадият на имунизациите ", сподели математикът на Щаба. Той уточни, че благодарение на имунизациите може да се реализира имунитет, като броят на новите случаи ще стане толкоз дребен, че няма да съставлява проблем нито за медицината, нито за стопанската система.
 Социолог: НОЩ разказва подправена картина, съгласно която коронавирусът отслабва Социолог: НОЩ разказва подправена картина, съгласно която коронавирусът отслабва
" Днес Националният действен щаб за битка с пандемията за следващ път ще опише една подправена картина за разпространяването на заболяването,...
" Ако 30-35 % се вaксинират, ще стартира да се усеща резултатът ", сподели Витанов. Той акцентира, че имунизациите са положителни и добави, че би се ваксинирал. " Важно е броят на случаите да понижава с към 1000 дневно. По този метод здравната система ще стартира да се разтоварва ", съобщи Витанов. Според него смъртността поради ковид е доста висока и би трябвало да се проучва. " Не е обикновено да имаме 120 умряли дневно, добави математикът. Може би хроничните болести на българите са такива, че този вирус ги нападна мощно, уточни математикът. Нека да не се заблуждаваме – такива пандемии ще има и в бъдеще ", посочи още Витанов.
Математикът разяснява и решението на управляващите за затварянето на учебните заведения и детските градини. " Изчисленията демонстрират, че учебните заведения бяха затворени не толкоз от нужда, колкото поради напън от избрани среди. Затова намирам за положително решението детските градини и учебните заведения за децата до 4-ти клас да бъдат отворени от 4 януари ", съобщи Витанов.
Според него на всеки един регистриран има 3 нерегистрирани случая. " Трябва да вземем дейните случаи и да ги умножим по 4 и да разберем какъв брой хора вървят към нас. 5-6% или един на 20 души е срещнал вируса и има заплаха да заразява. Ето за какво е добре даже да сме навън и където има скупчване на хора – спирки, коледни базари, опашки, да си носим маската “, сподели още Витанов. 
" Има оптимистична доктрина за развиването на пандемията. Обсадили сме вируса с тези ограничения. Идването на имунизациите ще промени играта напълно. Може би след 7-8 месеца към този момент няма да приказваме за този проблем. С имунизацията до края на 2021 година ще сме се справили с COVID-19, добави Витанов. В момента лечебните заведения са цялостни. Стойте у дома – яжте, пийте и се пазете, прикани проф. Витанов българските жители по отношение на идните празници.
 Искаш да се ваксинираш против ковид – какво би трябвало да знаеш. И занимателни цитати от Тодор Кантарджиев Искаш да се ваксинираш против ковид – какво би трябвало да знаеш. И занимателни цитати от Тодор Кантарджиев
Ако си боледувал от COVID-19 и въпреки всичко искаш да се ваксинираш, би трябвало да изчакаш най-малко месец-два, с цел да се възвърне имунитетът след прочие..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР