Нашата цел в да избегнем първо баражите за оставане. Това

...
Нашата цел в да избегнем първо баражите за оставане. Това
Коментари Харесай

Младенов: Нашата цел в да избегнем първо баражите за оставане

Нашата цел в да избегнем първо баражите за оставане. Това съобщи на конференция в Пресклуб „ България “ награденият за „ Играч на 1-ви кръг “ в efbet лига Даниел Младенов от Етър, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Той показа усещанията си от началото на сезона на великотърновци, като е сюрпризиран от трите равенства на старта, заявявайки, че е очаквал победа в първите три дуела от новия сезон. „ Радвам се, че в първия кръг тимът ни се показа добре и аз помогнах с двата ми гола – да се надяваме както започнахме, по този начин и да приключим сезона с положителни резултати и да почнем с успехите още в събота. Относно мача с Черно море – тежък мач във Варна, мощен тим, който бе в серия от две победи на старта – имахме малко шанс, не беше най-хубавият ни мач, само че за наша наслада взехме точка. Първите два мача с ЦСКА и Левски по този начин много хора ни бяха отписали – от време на време тези мачове са по-лесни от другите, мотивацията е напълно друга – повече се пази тимът и разчита на контраофанзива. Очаквах да победим някой от трите тима, в случай че би трябвало да бъда почтен – не съм си мислел за три равенства, не знам дали за целия минал сезон имахме три равенства, само че представянето ни дотук дава отговор на равнището, което сме сега “, стартира атакуващият футболист.

Младенов разяснява треньорската смяна в клуба и изясни, че на тима е нужно време, с цел да свикне с условията на новия ментор. В добавка, съгласно него Етър по нищо не е отстъпвал на Левски в баража за присъединяване в евротурнирите, който отборът загуби с 0:1. „ Още не може да се каже дали тимът е по-добър спрямо предходната година. Започнахме добре, само че много мощни футболисти ни напуснаха – 4-5 индивида, взехме нови на тяхно място. Отборът от две години се изграждаше, имахме жанр, ще бъде мъчно да се сработим с новите сътрудници, би трябвало ни време. Имаме нов треньор, нови условия, надяваме се тези три позитивни резултата на старта да ни дадат самочувствие за идващите мачове и да стартираме да побеждаваме. Новият треньор има своите визии за играта, ясно е, че в този момент нямаше по какъв начин да нападаме и да пресираме по целия терен Левски и ЦСКА, даже Черно море – в този момент следва да разберем по какъв начин ще се представим против тимове, които би трябвало да натискаме – работим, уповавам се, че ще имаме триумфи. Миналата година играхме доста мощно, тимът даже заставам наедно с Левски в мача за Европа, който и да беше победил, нямаше да е покруса за другия, съгласно мен “, добави играчът.

Той разкри какви са задачите на Етър през новата акция, като изясни за какво съгласно него равнището на българското състезание не е изключително високо. „ Нашата цел е да избегнем първо баражите за оставане в групата – в случай че забележим, че тимът е подготвен за мачове в Европа, за какво не? Ясно е, че почитателите имат високи условия, въпреки всичко ние сме на терена, с цел да затвърдим това показване, уповавам се още в мача с Ботев да покажем, че сме мощни и подготвени да побеждаваме на „ Ивайло “. Моята позиция, предвид на представянето в Европа на Левски, ЦСКА и Лудогорец, все си мисля, че някъде се бърка. Нови тимове се градят всяка година, малко или доста пада равнището, което не е добре, несъмнено. Видяхте, и Лудогорец не можаха да се преборят за Шампионска лига, ЦСКА и Левски също започнаха мъчно – непрекъснато се вършат треньорски рокади, футболисти напущат, не могат да се изградят здрави тимове, които да побеждават грандовете “, сподели още Младенов.

За него няма значение кой вкарва головете за Етър, като самият той акцентира, че не се надпреварва с сътрудника си Тодор Неделев, който по-рано бе награден за „ Играч на 2-ри кръг “ и също, сходно на Младенов, стартира мощно новия сезон в efbet лига. „ Надявам се да почна да въвеждам и в къщи – предходната година изпратих един добър сезон, този също стартира добре, всички ще се старем да играем. Няма значение кой вкарва, значимото е да натрупаме точки – и преди съм го казвал, във футбола, всеки си има своите качества, в случай че всеки прави това, което може, няма да има проблеми. Ами, няма да вършим някаква конкуренция, не сме централни нападатели, някои от нападателите във водещите тимове ще се борят за този приз – не му поисквам на Тошко триумф в нашия мач, само че му поисквам да бъде здрав и да бележи доста “, приключи по адрес на своя сътрудник той.

Младенов към този момент има три попадения през сегашния сезон в шампионата, откакто се разписа на два пъти във вратата на ЦСКА-София и един път в тази на Черно море в последния кръг. В идващия си дуел Етър приема вкъщи Ботев (Пд) в търсене на първи триумф през акцията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР