Нашата цел е да увеличим преднината си в края на

...
Нашата цел е да увеличим преднината си в края на
Коментари Харесай

Йорданова: Нашата цел е ПП-ДБ да увеличи преднината си и да има по-голяма тежест

Нашата цел е да увеличим преднината си в края на изборния ден и ПП-ДБ да има по-голяма тежест. Шансовете да ни стигнат депутатите за независимо управническо болшинство, в случай че би трябвало да сме реалисти, не са изключително огромни. Затова желаеме да имаме по-голяма тежест, с цел да наложим новаторски дневен ред и формула за държавно управление. Подходът ни е ще е да приказваме с всички за реализираме на единодушие по национални цели.

Това съобщи за " Твоят ден " от коалиция ПП-ДБ.

" Нашите проекти не включват коалиция с. Няма данни да помръдват от казуса със справяне с корупцията и гарантирането на самостоятелен съд. Антикорупционните ограничения са съществена евроатлантическа полезност. Фактите приказват, че когато имаше болшинство, всяка стъпка в посока правосъдна реформа беше реплика и прахуляк в очите, изместване на казуса и даже задълбочаването му ", акцентира тя.

По думите ѝ измежду целите на Демократична България са влизането в Шенген и еврозоната, модернизиране на българската войска и правосъдна промяна.

" Реформата е крайъгълният камък, към който се градят всички останали политики. Тя изисква промяна в прокуратурата, тъй че тя да работи по-ефективно и отчетно, основният прокурор да не бъде на върха на пирамидата и да бъде стопанин. Означава също по този начин и самостоятелен съд, в който законът да се ползва обективно. Той сега е подвластен политически и от невидимата мрежа на статуквото. Волята на административния началник има превес, а съдиите с без значение мнение са изтиквани встрани. Съдиите, определени директно от съдии, би трябвало да имат превес - политическата квота от Народно събрание да не бъде болшинство в Съдийската гилдия. Да не бъдат избирани настоящи прокурори от публичната квота. Това прокарва избрани политически зависимости. Трети съставен елемент е бърз достъп и навременно правораздаване ", разяснява Йорданова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР