Нашата цел е да ангажираме българите и те да останат

...
Нашата цел е да ангажираме българите и те да останат
Коментари Харесай

Защо Google плаща на българи да се връщат в България

" Нашата цел е да ангажираме българите и те да останат свързани с България, без значение от това дали се намират в Лондон, Париж или Ню Йорк. И желаеме да им предоставим смислени благоприятни условия те да останат свързани със страната си ". Това прецизира в новия епизод на подкаста " Trendy " Лилия Мерджанова от екипа на " Тук-Там " - общността на българите по света, която влага в образованието и професионалното развиване на идващото потомство.

Google (чрез своята програма (CEE)) подкрепя програмата " Buddy " на " Тук-Там ". Тя има за цел да помогне на младежите да се ориентират по-лесно посредством образци и ролеви модели в търсенето си на по-добро обучение и на първа работа. Всеки, който желае да бъде част от програмата, може да се записва през уеб страницата на " ".

В подкаста взе участие и Леда Кунева - стипендиант на фонд " Иди, учи и се върни ", випуск 2020. През 2018 година тя приключва двоен бакалавър с почести по Международни връзки и право от SOAS University of London, получавайки премията на Правния факултет за най-хубаво показване по Публично интернационално право. Завършва и магистратура по Права на индивида в London School of Economics. Тя споделя за опита си с " Тук-Там ", желанието си да получи скъпо, само че недостъпно за нея до тогава обучение и за фантазията си да се занимава с проблемите на дамите и на другите уязвими групи от обществото.

Чуйте аудиото!



 Оптимус - по какъв начин ще ни оказва помощ роботът на Илон Мъск Виж още

" Buddy " e мрежа за триумф на българите " тук " и " там ". Всъщност, това е нашата общественост, която е подготвена да поддържа младите по целия свят, без значение къде се намират. Ние се борим за по-ярко бъдеще в България и имаме вяра, че младите имат потребност от положителни модели ". Това споделя Анелия Колева, планов управител в " Тук-Там " с фокус върху просветителни начинания ".

Следващото събитие на " Тук-Там " е на 16 септември 2022 в " Интер експо център ", София, и цели да стимулира младежите с сполучливи истории на българи от целия свят, смели нововъведения, съобразителни изобретатели и бизнеси. И най-важното - да продължава да основава общественост от съидейници, обединени от полезности като свободата, образованието, развиването и благоденствието. 

 Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg



Последвайте ни в: - - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР