Нашата слънчева система е пълна с астероиди с размери от

...
Нашата слънчева система е пълна с астероиди с размери от
Коментари Харесай

Астероид се доближава до Земята в събота


Нашата слънчева система е цялостна с метеорити с размери от няколко милиметра до няколко хиляди километра, пише MeteoBalkans.

Астероидите, дружно с други небесни обекти, са една от най-големите закани за човечеството във Вселената. И има доказателство за това, защото метеоритите са една от главните аргументи за изгубването на динозаврите.  

Но с цел да унищожи изцяло живота на Земята, метеоритът би трябвало да е необятен почти 96 км, макар че и по-малките също имат капацитет да причинят вреди.  

За разлика от по-големите метеорити, които рядко се отклоняват към Земята, по-малките постоянно прелитат около нашата планета на релативно близки дистанции.

Въпреки че не е толкоз огромен, НАСА издаде предизвестие за метеорита 2023 BC8, който ще премине покрай Земята на следващия ден, 11 февруари.

Службата за съгласуваност на планетарната защита на НАСА е „ пазачът ”, който следи небесни обекти като метеорити за евентуално влияние върху планетата. Те се назовават ​​потенциално рискови обекти, в случай че се планува да прелетят около Земята на разстояние по-малко от 8 милиона километра.  

Именно по тази причина НАСА издаде предизвестие за Астероид 2023 BC8, който се чака да прелети към Земята на следващия ден.

Всъщност този метеорит към този момент е на път към планетата със скорост от 50 564 километра в час! От НАСА пресмятат, че този метеорит ще премине около Земята на разстояние от 5,9 милиона километра. Тревожното е, че той има забележителен размер - към 50 метра необятен, което го прави съвсем толкоз огромен, колкото аероплан!

Повечето от метеоритите в Слънчевата система са в избран район в космоса. Нарича се астероиден пояс - област сред орбитите на Марс и Юпитер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР