Нашата Слънчева система е магическо място, подобно на останалата част

...
Нашата Слънчева система е магическо място, подобно на останалата част
Коментари Харесай

Колко странна е Слънчевата система? По един луд факт за всяка планета

Нашата Слънчева система е магическо място, сходно на останалата част от непрестанно разширяващата се Вселена. Въпреки че може да не знаем доста за по-дълбоките райони на космоса и какви секрети се крият там, то знаем сигурно, че е изпълнена с ярки зашеметяващи небесни обекти, които са свирепи и гъмжат от сила.

Чудили ли сте се в миналото какво прави всяка планета в Слънчевата система специфична? Сега ще разберете:
Опашките на Меркурий
Най-малката планета в нашата слънчева система има диаметър от към 4876 километра (3030 мили), което я прави малко по-голяма от Луната. Но знаете ли, че Меркурий има опашки? Да, вярно прочетохте. Потоци от частици образуват опашките на Меркурий. Въпреки че не е ясно какво основава формата на тези опашки, тя може да бъде повлияна от магнитосферата на Меркурий и слънчевия вятър.
Обърната Венера
Освен че е по-гореща от Меркурий, макар че е по-далеч от Слънцето, втората планета в нашата слънчева система има особена характерност - обърната е с главата надолу. Всички планети се въртят назад на часовниковата стрелка към оста си и също обикалят към Слънцето в посока, противоположна на часовниковата стрелка. Но това не дава отговор за Венера, тъй като е била ударена от небесно тяло, което е трансформирало цялата ѝ позиция някъде в предишното.
Земята е радиоактивна
Докато Земята в този момент може да е обречена заради провокираните от индивида промени в климата, тя към момента е единствената планета в нашата слънчева система, която е хазаин на образован живот. Всъщност на никое място във Вселената не са видяни признаци на подобен разсъдък. Знаете ли, че Земята е радиоактивна? Общо Земята генерира към 40 теравата топлота, а половината от тази топлота идва от радиоактивен разпад в ядрото на Земята.
Обречената луна на Марс
Червената планета от ден на ден се популяризира като идната родна планета на хората - несъмнено, в случай че нещата вървят съгласно упованията. Марс има две сходни на метеорити луни, наречени Фобос и Деймос, само че една от тях е обречена да почине. След 30 милиона до 50 милиона години Фобос ще се разбие в повърхността на Марс или просто ще бъде раздрана на части, тъй като приливната мощ на Марс ще стане неустоима.
Канибалската история на Юпитер
Най-голямата планета в нашата слънчева система е исторически човекоядец. Да, Юпитер може да е достигнал своя великански размер, като е погълнал дребни планети по пътя си. Бяха открити доказателства за тежки детайли в ядрото на Юпитер, което допуска, че може да е изял по-малки планети в процеса.
Не толкоз твърдите пръстени на Сатурн
„ Бижуто на нашата слънчева система “ може да наподобява величествена, само че е извънредно непримирима. Подобно на Юпитер, Сатурн няма повърхнина. Хората в никакъв случай няма да могат да стоят на нито една от тези планети. Натискът от горещите газове ще смаже хората за малко време, в случай че в миналото се осмелим да влезем вътре. Но знаете ли, че даже пръстените на Сатурн не са твърди? Хипнотизиращите пръстени към Сатурн са формирани напълно от лед, прахуляк и скални частици.
Изключително дългите сезони на Уран
Подобно на Венера, Уран също е наклонена на зашеметяващите 99 градуса. Вероятно е била ударена от галактически обект, по тази причина планетата обикаля към Слънцето в профил. С 27 луни и невидими пръстени, Уран е цялостна с мистерии. Знаете ли, че един сезон на Уран продължава 42 земни години? Да, Слънцето се появява по време на 42-годишното лято и по-късно оставя планетата в мрачевина за идващите 42 години зима.
Нептун е наследник
Подобно на Уран и Юпитер, Нептун има къси дни. Един ден продължава 16 часа на Нептун. За съпоставяне, на Меркурий един ден продължава 1408 часа. Знаете ли, че Нептун, дружно с Уран, има натурален наследник цвят? Всичко е в детайлите. Атмосферата на Нептун се състои от водород, хелий и малко метан. Именно тази неповторима примес придава красивия наследник цвят на газообразната планета.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР