Нашата работа е именно да даваме информация за възможностите, които

...
Нашата работа е именно да даваме информация за възможностите, които
Коментари Харесай

Бойко Благоев: ЕС давa възможности, младите да бъдат активни и търсещи

Нашата работа е точно да даваме информация за опциите, които Европейският съюз дава на България в границите на участието.


Това съобщи пред БГНЕС Бойко Благоев, изпълняващ длъжността началник на Представителството на Европейската комисия в България.

С него беседваме във връзка включването на Представителството на Европейска комисия в България в Деня на отворените порти в Министерството на външните работи (МВнР). „ Представителството на Европейска комисия с наслада се включва в днешното събитие и приветстваме напъните на сътрудниците от Министерство на външните работи да приближат тяхната работа до жителите “, сподели Благоев и означи, че такива събития в действителност са добре пристигнали, с цел да могат жителите да се допрян до институциите, да видят правата си, отговорностите, да открият контакти, да научат повече.

Изпълняващият длъжността началник на Представителството на Европейска комисия в България е безапелационен, че изключително работата на Външно министерство е извънредно забавна. „ Такива събития, в действителност, се случват доста постоянно и с европейските институции. Знаете, в Деня на Европа в Брюксел отварят институциите, имаме посетителски центрове, които работят непрекъснато, а и ние тук, в Представителството, непрестанно се опитваме да сме по-близо до хората, да сервира информацията за работата на институциите на по-разбираем език и да сме там, където са и те, по тази причина сме и през днешния ден тук “, изясни той.


Благоев уточни, че влизането на България в Еврозоната е една от многото тематики, за които беседват с жителите. „ Целта ни е в действителност да разкажем за работата на институциите, в това число и на практика неща. Може би, малко български жители знаят, че когато пътуват в трета държава-членка, само че там няма българско посолство, могат да разчитат на консулска поддръжка от посолства на всяка една държава-членка на Европейския съюз “, добави той и добави, че нещата, върху които би трябвало непрестанно да подчертаваме, единствено точно тези практични неща, от които жителите могат да се възползват със своите права.

На въпроса какви най-често питания имат посетителите по отношение на работата в Представителството на Европейска комисия, Благоев посочи, че жителите се интересуват най-много от опциите, които Европейският съюз дава. „ В днешния ден виждаме и Външно министерство приказва доста за опциите за стажове, за кариери. Такива благоприятни условия показва и Европейският съюз. Разбира се, знаете, една от най-популярните стратегии на Европейския съюз е точно за продан, пътешестване в други държави-членки – „ Еразъм+ “, тъй че в действителност желаеме от ден на ден български жители, и младежите изключително, да се включат, да бъдат дейни, да търсят “, сподели още той, като акцентира, че опциите са там и хората просто би трябвало да се възползват от тях.

Изпълняващият длъжността началник на Представителството на Европейска комисия в България прикани младежите да бъдат дейни и да търсят информация. „ Нашата работа е точно да даваме информация за опциите, които Европейският съюз дава на България в границите на участието “, заключи Благоев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР