Нашата прочута турбина все още не е там, където трябва

...
Нашата прочута турбина все още не е там, където трябва
Коментари Харесай

Siemens Energy предложи да се създаде плейлист за турбината за „Северен поток”

Нашата фамозна турбина към момента не е там, където би трябвало да бъде. Тя стои самотна на площадката ни в Мюлхайм. Нека да създадем услуга на бедното творение и да създадем @Spotify плейлист. Какво би трябвало да бъде включено?

Ще стартираме със " So Lonely " на групата @ThePoliceBand... какви са вашите оферти?

Това написа в пост в Туитър немската компания Siemens Energy, в който е оповестена и фотография на готовата за превозване турбина за „ Северен поток ”.
https://twitter.com/Siemens_Energy/status/1559869349363695616?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
В началото на август немският канцлер Олаф Шолц посети индустриалния завод на Siemens Energy в Мюлхайм и прегледа турбината. Той съобщи, че Германия е подготвена „ когато и да е ” да я изпрати за „ Северен поток ”, защото тя е отремонтирана, подготвена за употреба и може да бъде включена. Според него, съветската страна би трябвало да осведоми, " че се нуждае от него ", и да даде митнически и транспортни документи. От своя страна, ръководителят на Siemens Energy Кристиан Брух, също удостовери, че за превозването на турбината липсва присъединяване на съветската страна.

От 27 юли газопроводът " Северен поток " работи с към 20% от оптималния си потенциал заради прекъсването на две газови турбини. Една от тях, създадена в Канада от Siemens Energy, беше изпратена за ремонт в Монреал. Заради глобите на Отава против Москва производителят в началото отхвърляше да върне ремонтираното съоръжение на Германия, само че след многочислени претенции от страна на Берлин въпреки всичко реши да го изпрати. На 25 юли „ Газпром ” разгласи насилственото прекъсване на още една газова турбина в компресорната станция „ Портовая ” заради приключване на периода преди капиталния ремонт. Така в употреба остава единствено една турбина. /БГНЕС

Мюлхайм / Германия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР