„Нашата позиция относно прекратяването на мандата на Иван Гешев не

...
„Нашата позиция относно прекратяването на мандата на Иван Гешев не
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП ще бъде гарант за съставянето на стабилен и редовен кабинет

„ Нашата позиция по отношение на прекратяването на мандата на Иван Гешев не е изменена още от началото на митингите. Въпросът по какъв начин и по кое време да се случи това беше подложен на договарянията, обсъждахме и предложихме редица промени в Закона за правосъдната власт, с които да се лимитират неговите пълномощия. " Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Иван Иванов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и част от преговорния екип за реализиране на съдружно съглашение на тематика " Правосъдие ", като добави, че най-хубавият вид е посредством промени в законите да се откри вид за допустими функционалности на основния прокурор.

В предаването " Денят стартира " той изясни, че през последната година ГЕРБ и Движение за права и свободи са ревностни бранители на досегашния модел на устройството на прокуратурата и правосъдната власт - да се пази статуквото във Висш съдебен съвет и прокуратурата, което обслужва техните тяснопартийни ползи. „ Ние като съпротива в 44-то Народно заседание се борихме много гневно против този модел и сме много по-подготвени в тази обстановка от сътрудниците, които са за първи път в политиката ", безапелационен бе той.

Ивано Иванов изясни, че изрично от всички партии на договарянията е било взето решението за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

„ Съдебната система би трябвало да бъде този инструмент, който да дава в най-голяма степен чувство за правдивост в жителите ", безапелационен бе той и добави: „ Към днешна дата най-големите рецензии както от нашите европейски сътрудници, по този начин и от българските жители, са точно в тази посока. Важното е, че в този момент има воля да се създадат всички промени, които чакаме ", съобщи социалистът.

„ Като участник в тези избори и договаряния Българска социалистическа партия съобщи извънредно отговорно, че нашата задача е да бъдем поръчител за съставянето на постоянен и постоянен кабинет ", сподели Иван Иванов като напомни предлагането на левицата за пакет от ограничения за първите 100 дни, който е и основата на техните оферти в договарянията. „ Те се одобряват значително, което значи, че политиката на Българска социалистическа партия ще бъде поръчител за непоклатимост на предстоящ кабинет ", счита социалистът като посочи, че диалози за постове и министерства не са водени.

„ Българските жители чакат по-разумно държание от политиците и то с грижа за хората, а не с грижа за себе си ", заключи Иван Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР