Нашата позиция е ясна и докато ние сме в това

...
Нашата позиция е ясна и докато ние сме в това
Коментари Харесай

Славчо Атанасов се зарече: Докато сме в правителството, мигранти у нас няма да се допуснат

Нашата позиция е ясна и до момента в който ние сме в това държавно управление изрично в България мигранти няма да се позволен. И то по една доста елементарна причина - тук не става дума за никакъв хуманизъм, тук става въпрос за националната ни сигурност. Това съобщи пред Канал 3 депутатът от НФСБ и Оперативна програма Славчо Атанасов.

" Ние бяхме първите политически сили - и НФСБ, и " Атака ", и Вътрешна македонска революционна организация, които повдигнаха в обществото за първи път още преди най-малко 4-5 година доста ясно въпроса за мигрантите в България ", напомни той.

По думите на Славчо Атанасов тук не играят даже парите, които канцлерът на Германия Меркел е подготвена да предложи за приемане на мигранти назад в страните от Европейски Съюз.

" Вижте единствено геополитиката, вижте единствено картата на Европа, вижте картата на Близкия Изток и на света - ние сме входната врата към Европа, на извънредно стратегическо място сме. Знаете, че има доста съществени исторически натрупвания в тази тенденция, които ни водят на мисълта, че изрично не би трябвало повече да одобряваме мигранти на наша територия.

И тук не става дума за опълчване на религии - у нас мюсюлманите имат цялостните права, както вие и аз като християни. Но истината е, че България е на извънредно невралгично място и приемането на мигранти, множеството от тях с мюсюлмански генезис, ще наруши салдото на страната. Това е стратегически въпрос за нашата страна ", посочи Славчо Атанасов., и добави: " Не всичко на този свят е пари, не всичко ".

По думите му огромният проблем с мигрантите сега не е натискът към границата ни, а тези, които са останали в страната ни.

" Но една част от това голям брой остава и в България. И тук е огромният проблем - отидете на " Пиротска " на центъра на София и ще видите една панорама, която мен персонално ме смущава. В това отношение би трябвало да сме безусловно безапелационни, тази заплаха я видяха страни, които геополитически не са толкоз застрашени - като една Унгария, като една Австрия, все пак и двете страни построиха преградни уреди.

И съгласно мен тяхното виждане е и визията на нашето държавно управление - че тази миграция ще дестабилизира страните ни ", заключи депутатът от Оперативна програма.

По идния избор на съмнение, пожелан от Българска социалистическа партия, Славчо Атанасов означи, че е право на опозицията да желае избор, само че напълно различен е въпросът дали той е заможен.

" Защото за тези 25 година Министерство на вътрешните работи постоянно е било на прицел, това ми прави усещане в българската политика. То е едно от постоянно атакуваните министерства. Ние като Обединени патриоти в никакъв случай не сме го криели, ние сме във властта от една година, до момента в никакъв случай не сме взели участие в ръководството.

Винаги сме казвали, че едно от огромните закононарушения към нашата страна през тези 25 година е разбиването на апарата на Министерство на вътрешните работи. Тези същите, сътрудниците от Българска социалистическа партия, които повдигат избор на съмнение на тематика вътрешна сигурност, четири пъти управляваха страната през тези години. Министерство на вътрешните работи не беше в по-добро положение през тяхното ръководство ", безапелационен е депутатът.

" Направи се една ли не съзнателно съсипване на системата на Министерство на вътрешните работи. За да функционсира тя добре във всяка страна в света, тя се подчинява на няколко закона - тя има една система от информатори. Те изчезнаха - на процедура няма полиция, която да работи без своите информатори, и в този момент нашата полиция работи на сляпо.

Поради доста ниските заплати, доста постоянно заради политизацията на Министерство на вътрешните работи през тези години огромните експерти напуснаха и сътвориха свои успоредни охранителни компании. На тяхно място пристигнаха млади момчета, само че един служител на реда не се построява за година-две, той се построява с години. Информаторската система по тази причина се разпадна, тъй като информаторът има доверие към един избран служител на реда ", проучва Славчо Атанасов.

Той призна, че един от огромните проблеми на Министерство на вътрешните работи е раздутата администрация и дефицитът на служители на реда на терен. Което постанова реформиране на системата и съкращаване на административния уред.

" Има доста съществени проблеми с Министерство на вътрешните работи, в случай че щете като метод на реформиране, тъй като огромна част от чиновниците на Министерство на вътрешните работи са администрация и тук би трябвало да се направи преструктуриране на министерството тъй като служителите на реда на терен са извънредно незадоволителни ", сподели той.

По мотив информацията, че вътрешният министър Валентин Радев може да бъде освободен, Славчо Атанасов е уверен, че това няма да усъвършенства нещата, а даже ще ги утежни.

" Добре, като му вземем оставката в този момент какво ще последва? Напротив, още повече ще се дестабилизира системата в този миг. Процесът с оздравяването на Министерство на вътрешните работи няма да е година-две. Държа да има преструктуриране в Министерство на вътрешните работи и тази прекомерно огромна администрация да бъде редуцирана ", акцентира Славчо Атанасов.

Той разкри и нещо необходимо и значимо - измененията, касаещи футболното безчинство, които ще бъдат импортирани за гласоподаване в Народно събрание допустимо най-скоро, с цел да влязат в деяние за началото на шампионата в края на юли.

" Това са доста значими промени, по българските игрища казусът с (ранената жандармеристка) Гергана просто преля чашата. Всяко общество има една алена линия, която като се премине към този момент измененията стават необратими.

Ние преди случилото се с Гергана 6 месеца работихме за подобен закон, и популярност Богу, добре, че сме работили, тъй като сега сме на финала. В сряда имаме среща с всички футболни клубове от А група (Първа лига), с цел да уточним някои ограничения за сигурност на стадионите. Всички клубове потвърдиха присъединяване си, те са заинтригувани от това нещо.

Не откриваме топлата вода отначало, срещнали сме се със законодателството на Англия, Испания, Италия. Предвижда се за пръв път доста ясно да се даде определението какво е футболно безчинство - изреждат се съответни 15 точки, които те трансформират във футболен гамен. И в случай че бъдат нарушени незабавно следват доста съществени наказания.

От една страна публично потребен труд, престояване в арестите на съответното полицейско ръководство до 25 денонощия. Навсякъде в Европа е по този начин. Тези 15 точки по множеството от тях самото Министерство на вътрешните работи ще може да постанова глоба - това го има и в Англия, и в Италия, и в доста други демократични страни.

А доста тежки случаи, като обезобразяването на лицето на Гергана, отиват в съда, той се произнася и т. н. ", заключи Славчо Атанасов.

" Голямата ни упоритост е тези текстове да бъдат към този момент признати и да влязат в действие за новия шампионат, който се открива към 25 юли. За да влязат в действие незабавните ограничения за новото състезание, измененията ще влязат в пленарна зала до края на сесията. ", пожела си той.

За готвения изцяло нов закон за футболното безчинство ще са нужни чисто техногически 4-5 месеца, продължи Славчо Атанасов.

" В момента готвим в допълнение повсеместен изцяло нов закон за футболното безчинство, за който технологически са нужни 4-5 месеца. Той ще бъде признат в края на годината или при започване на идната, по наши прогнози ", приключи футболната тематика депутатът от Обединени патриоти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР