Нашата позиция е, че не бива да заминава нито един

...
Нашата позиция е, че не бива да заминава нито един
Коментари Харесай

Костадинов: Не бива да заминава нито един патрон за Украйна

Нашата позиция е, че не трябва да отпътува нито един патрон, разяснява пред публицисти ръководителят на ПГ на " Възраждане " Костадин Костадинов във връзка импортираното от кабинета предложение в Народното събрание за даване на военна и военно-техническа поддръжка за Украйна. 

По-рано през днешния ден служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов съобщи, че България ще даде на Украйна леко стрелково оръжие и някои муниции. Той посочи, че помощта, която ще даде страната ни на Украйна, няма по никакъв метод да засегне боеспособността на Българската войска.

Лидерът на " Възраждане " разяснява, че решението на законодателната власт, с което се задължи изпълнителната власт да даде оръжие, е безусловно нелегално. В подобен случай значи, че нямаме разделяне на управляващите, уточни той. В подобен случай не ни би трябвало министър-председател, ръководителят на Народно събрание и болшинството тук може да взема решение, защо ни е тогава държавно управление, добави Костадинов.

" Очевидно е, че министърът на защитата и министър-председателят влязоха в ролята на секретарки, които просто извършват това, което им е казано от Народно събрание. Това просто няма по какъв начин да дава отговор на Конституцита ", разяснява ръководителят на " Възраждане ". Той уточни, че неслучайно са поискали от президента да излезе по някакъв метод с предложение за решение в тази обстановка. Според Костадинов президентът не е можел да наложи несъгласие на решението, само че напълно умерено е можел да каже на кабинета да не го извършва, както е върнал оставките на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и на неговия заместител. " И нали помните с какъв претекст - когато си създадат кабинет и си изберат свое държавно управление, тогава да желаят тези оставки. Значи в единия случай може, в другия случай не може ", означи той.

" Мисля, че в този съответен случай Радев сподели, че упражнява властта тогава, когато желае. Иначе казано, той можеше да спре изпращането на оръжие за Украйна, само че избра да не го направи в името на рахата на евроатлантическата навалица в България ", съобщи Костадин Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР