Нашата първа задача е по най-бързия начин да се разпределят

...
Нашата първа задача е по най-бързия начин да се разпределят
Коментари Харесай

Христо Проданов: Първата ни задача е час по-скоро да се разпределят помощите за туризма

" Нашата първа задача е по най-бързия метод да се разпределят помощите от 60 млн. лева, които бяха заложени в актуализацията на бюджета, плюс още 6 милиона за туроператорите. Много бързо тези средства би трябвало да стигнат до хората, тъй като когато една помощ не е навременна, тя на практика губи своя смисъл. " Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов в предаването " Твоят ден " по Nova News.

Той акцентира, че би трябвало да не престават енергийните помощи поради поскъпващата цена на тока.

" Нещо, което е залегнало и в съдружното съглашение, е специфична кредитна линия за бизнеси от туристическата промишленост, тъй като този бизнес се смята за рисков и доста мъчно получават заеми. ББР би трябвало да влезе в ролята си, за която е основана и да стартира да отпуска заеми на преференциални лихви, с цел да има възобновяване ", добави министър Проданов.

" Ако не стане нещо изключително по отношение на ковид, съм оптимист, че този сезон ще бъде много по-добър от миналогодишния ", съобщи Христо Проданов, добавяйки, че по първична информация записванията за зимния сезон вървят доста по-добре от предходната година.

По думите на министъра на туризма безспорно ниската имунизация нанася вреди на имиджа на България. Според него би трябвало да се направи осведомителна акция, с цел да схванат хората, че за всички е по-добре да се мине през една имунизация и да стартираме да работим и живеем обикновено.

" Аз ще работя взаимно с брашна да решаваме проблемите по този начин, че туризмът в България да пораства. Страната ни има извънредно сериозен капацитет да развива този бранш и той да носи облаги. България има планини, море, България е на трето място по културно-исторически полезности след Гърция и Италия, в Европа е на второ място по минерални извори след Исландия ", сподели още министър Проданов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР