Нашата оценка като цяло е, че планираният държавен бюджет за

...
Нашата оценка като цяло е, че планираният държавен бюджет за
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Бюджетът е достатъчно добър

Нашата оценка като цяло е, че плануваният държавен бюджет за идната година е задоволително добър, защото планува повече доходи. Все отново има и своите недостатъци. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия президентът на КНСБ на Пламен Димитров.

,,Отделени са 900 милиона лв. за заплати. Освен това станаха факт и енергийните помощи, които ще бъдат с към 40 милиона повече. По този метод над 220 000 семейства ще получат към 100 лева'', уточни Димитров.

,,Максималната пенсия стигна 1200 лв., само че пораства и оптималният приход. С този таван всички пенсионери ще излязат на ярко и по този начин ще получат действителната пенсия, която е изработена'', сподели още той.

,,Разбира се, не всичко е розово. Ще забележим какъв брой хора ще имат искания. На обособени места се желае сред 15 и 20 % нарастване на заплатите'', разкри Димитров.

,,Заплатата на един младши помощник в Българска академия на науките е под 800 лв., до момента в който възнаграждението на един преподавател, преди малко приключил образованието си, е от порядъка на 920 лв., тъй че тук може би има чувство за несправедливост'', приключи президентът на КНСБ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР