Нашата набита малка лодка се движи през покрит със сол

...
Нашата набита малка лодка се движи през покрит със сол
Коментари Харесай

Големи порции хюге в архипелагите на Скандинавия

Нашата набита дребна лодка се движи през затрупан със сол гнайс в плоско море, където неми лебеди се плъзгат отпред на единични талази. „ Най-добрите дни са, когато небето е сиво, скалата е сива, морето е сиво “, споделя Алекси Хаутамаки, до момента в който ни насочва към своя дом на архипелага.

Той няма шанс. Небето е синьо, а морето стъклено чисто. Островите се носят като играчки, без значение дали са дребни скели или покрити с борови върхове.

Ние (съпругата ми, дребният ми наследник и аз) сме в края на двуседмично пътешестване от Стокхолм до Хелзинки, през архипелагите, които охраняват Ботническия залив от Балтийско море. Пътуваме с ферибот, шосе и частна лодка, отсядаме в четири каюти, като независимото ни подготвяне на храна е допълнено от инцидентни визити от готвачи на вода.

Скандинавската каюта беше елементарна работа, създателката на мумините Туве Янсон фамозно описвайки своята като „ стая с четири прозореца, по един във всяка стена “. Но през последните години те се трансфораха в източник н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР