Нашата кампания за валидация на картите в наземния транспорт ще

...
Нашата кампания за валидация на картите в наземния транспорт ще
Коментари Харесай

ЦГМ: Валидацията на картите ще продължи дори и да отпадне глобата

Нашата акция за валидация на картите в наземния превоз ще продължи, без значение от решението на Столичния общински съвет. Това е значимо както за застраховката на пасажера, по този начин и за информацията, която събираме за навиците на пътешестване на столичани, съобщи изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Димитър Дилчев пред bTV.
Още по темата
Очаква се идващия месец СОС да гласоподава анулация на санкцията от 3 лв. при липса на валидация на месечна или годишна карта за градския превоз в София след големия публичен напън. Омбудсманът Диана Ковачева пък настоя за връщане на едномесечната карта за една линия. Има и петиция за възобновяване на тази карта.

От началото на новата година се употребяват нови билети и карти за пътуване в градския превоз на София. Вече не се продават талони по 12 лева за 10 пътувания и не се зареждат карти за метрото на същата цена за едно пътешестване - 1,20 лева Който има талончета от хартиена билети, може да ги употребява до 1 март, а заредените карти за 10 пътувания в метрото - до 31 март.

Директорът на ЦГМ подсети, че има алтернатива за пазаруване на билет в наземния транспрот и в метрото с банкова карта. При потребление на банкова карта първите две пътувания за деня се таксуват по 1,60 лева, третото - по 1,40 лева, а всяко последващо е гратис.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР