Нашата дипломация, нашите лидери в Европа да присъстват на масата

...
Нашата дипломация, нашите лидери в Европа да присъстват на масата
Коментари Харесай

Борисов: ЕС да се намеси в преговорите за Сирия

Нашата дипломация, нашите водачи в Европа да участват на масата на договарянията , когато се вземат решение геостратегически за света въпроси, от които страда Европа . Това, мисля че е наше право и настояваме да бъде реалност, добави министър-председателят.

Крайно време е да се намесим за обстановката в Сирия, тъй като тя се разисква от президентите на Русия, Съединени американски щати и Иран, а ние в Европа се караме къде да релокираме сирийците които ще дойдат в Европа, сподели Борисов.

"Ето и през днешния ден в Германия излиза, че 6 терористи сирийци от 20 до 25-годишна възраст са арестувани по отношение на подготвян терористичен акт, а в това време президентът Тръмп и президентът Путин във Виетнам решаваха проблемите в Сирия ", уточни министър председателят след пленарното съвещание сред членовете на българското държавно управление и делегацията, водена от ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни.

Мисля, че Европа би трябвало да играе по-голяма роля в решение н проблемите в света. Европейски Съюз има своя външна политика, би трябвало да приказва с обединен глас, като има поради освен за източните граници, само че и Африка, сподели и Антонио Таяни.

На среща в Сочи през днешния ден висши военни представители от Русия, Иран и Турция
договориха ограничения за очистване на джихадистите в Сирия. Утре следва среща сред водачите на Русия, Иран и Турция.

По думите на Борисов Европа към този момент от няколко години се тресе от тематиката за миграцията и не се дава опция да се дефинират други цели също така, по какъв начин Европейският съюз да се оправи с този развой.

За присъединение на Турция към Европейски Съюз не става и въпрос все още, само че молим за естествени връзки, с цел да се съблюдава съглашението за мигрантите, означи още Борисов през днешния ден при срещата си с Таяни.
Споразумениета за мигрантите, за тези над 3 млн. души, които стоят там, би трябвало да се съблюдава, да се продължи и колкото и да ни коства тези хора да стоят отвън границата на Европейски Съюз, сподели Борисов.

„ На едно мнение сме, че вместо вътре в Съюза, огради или заграждения би трябвало да се вършат, с цел да подсигуряваме външните граници на Европейски Съюз “, сподели още той и добави, че в Европа би трябвало да влизат единствено тези, които са застрашени от война.

Турция е най-големият наш бранител на южния фланг на НАТО, най-голямата войска в Европа. Няма по какъв начин в едната посока да не сме сътрудници с Турция, а в по-важната, тази, която носи мир или война, да ни е главен геостратегически сътрудник и състезател. Не би трябвало да бягаме от тематиката, да се изговори ясно и да се възстановяват връзките, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР