Нашата битка не е целенасочена срещу президента Радев, а принципна

...
Нашата битка не е целенасочена срещу президента Радев, а принципна
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП води принципна битка срещу корупцията – няма разлика дали е на Пеевски, Борисов или Радев

„ Нашата борба не е целенасочена против президента Радев, а кардинална – против корупцията. Сигнали в прокуратурата сме подавали и през 2017 година против държавното управление на Борисов, и през 2021 година - против нередности на кабинетите на Радев. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов в предаването „ Лице в лице “ на bTV.   
Той уточни, че Българска социалистическа партия е внесла 80 страници сигнали, свързани с корупционни практики на служебните на държавни управления, само че към момента не е получила отговор от прокуратурата. „ Жалкото за страната е, че едвам когато Пеевски се намесва, органите стартират да си правят работата “, разяснява Проданов.
Според него Пеевски да е флагман на битката с корупцията е оксиморон. И добави: „ За нас няма разлика дали става дума за Пеевската корупция, Борисовата корупция или Радевата корупция – за нас всичко е корупция. “
Социалистът изрази страдание, че днешната политика е приела мутренските подходи от началото на прехода.
„ Навремето мутрите се караха за пари и за въздействие. Сега по този начин, както наподобява, борбата сред Радев и Пеевски е за същото. Тогава се назоваха с прякори на животни, а в този момент са „ Г-н Магнитски “ и „ Мистър Кеш “ “, обърна внимание Проданов.
„ На нас, като опозиционна партия, това ни е една от главните задача – да дадем публичност на това, което се случва и което съгласно нас не е редно. Битката ни е против корупцията, тъй като тя ограбва парите на хората “, акцентира той.
„ В кални борби ние не влизаме. Импийчмънт на президента не е на дневен ред при нас “, сподели още Христо Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР