Наша цел е да има правителство, въпреки че никак няма

...
Наша цел е да има правителство, въпреки че никак няма
Коментари Харесай

Тома Биков: България има нужда от проевропейско и антикризисно управление

Наша цел е да има държавно управление, макар че по никакъв начин няма да бъде комфортно да се ръководи и поради рецесията, и поради тази настройка, в която се намираме. Това сподели Тома Биков от ГЕРБ в „ Тази неделя " по бТВ.

ГЕРБ е отправил покана към „ Демократична България " и чака те да дойдат на диалози, с цел да се види дали имат допирни точки. „ Мисля, че главната носеща структура на такова ръководство би могло да бъде ГЕРБ и „ Демократична България ". Ако не се случи, значи отиваме на избори. Аз мисля, че ние демонстрираме даже единствено с тази поръчка, която сега върша, че сме подготвени да проявим политическа храброст ", добави той.

Според него България има потребност от проевропейско и антикризисно ръководство.

„ Има партии, съгласно мен, които биха могли да образуват подобен вид болшинство. Въпрос е на предпочитание и храброст от страна на някои обединения. Има конституционно болшинство в Народното събрание. „ Продължаваме промяната " мисля, че не би трябвало да вземат участие в изпълнителната власт. В болшинството биха могли да вземат участие по разнообразни тематики Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, при гласоподаване в залата да вземем за пример ", добави Биков.

По думите му бюджетът на страната е изтърбушен. Доказателство за това е неналичието на обезпечени средства за обещаното нарастване на медицинските служащи, уточни той. Финансовите пазари не желаят да провиснал дълг или го отпускат с доста висока рента, защото нямат доверие, уточни още Биков.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР