Наша най-висока мисия е да пазим демократичните устои на нашите

...
Наша най-висока мисия е да пазим демократичните устои на нашите
Коментари Харесай

Шефът на НСО: Наша най-висока мисия е да пазим демократичните устои на нашите общества

Наша най-висока задача е да пазим демократичните устои на нашите общества, да подсигуряваме сигурността на парламентарните институции и сигурността на определените от нас да ни съставляват.

Това съобщи началникът на Националната работа за защита бригаден военачалник Емил Тонев на конференция в София на охранителните служби на парламентите от Европейския съюз. Форумът бе открит от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, оповестиха от пресцентъра на НСО. 

Националната работа за защита, в партньорство с Народното събрание на Република България, е хазаин на четвъртото издание на конференцията, в която вземат участие чиновници по защитата и специалисти от Европейския парламент и от парламентарните институции на 22 страни членки на Европейския съюз. Сред тематиките на полемиките са сигурният достъп до парламентарните институции, устойчивостта на киберзаплахи, оценката на риска, оперативното съдействие и обменът на информация с  полицейските и другите служби за сигурност. 

Продължаващата война в Украйна, терористичните закани, заканите от хибриден темперамент и в киберпространството са единствено част от факторите на средата на сигурност, които допълват и подкрепят вътрешните разделения в нашите общества, съобщи началникът на НСО. Той напомни, че обществено-политическите разделения на национално ниво в страните от Европейски Съюз стават все по-осезаеми, а на 9 юни т.г. България ще гласоподава на следващи избори за народен парламент, дружно с вота за членове на Европейския парламент. „ А най-видимите проявления на гражданското неодобрение са точно пред нашите парламенти “, напомни бриг. ген. Емил Тонев.

„ Националната работа за защита на България е институция със 145-годишна история. Един от уроците, на които дългогодишният ни опит ни е научил, е, че точно хората, тяхното образование, висок професионализъм, морални качества и тяхната преданост, са нашият най-ценен запас “, съобщи още началникът на Националната работа за защита.

„ Посегателството против всеки парламент – във физическия свят или в киберпространството, е посягане против демокрацията. Затова вашата работа е от извънредно значение “, обърна се ръководителят на Народното събрание Росен Желязков към участниците и гостите на конференцията. 

„ В среда на сигурност с изключителна динамичност всички осъзнаваме какъв брой значимо е да бъде споделян действен опит и службите по сигурността да си взаимодействат дейно и с доверие “, акцентира Росен Желязков, който поздрави държавната охранителна работа за семейството на представителния професионален конгрес.

„ Използвам опцията да се обърна към вас с надълбоко почитание за всекидневно проявявания от вас професионализъм и за вашата отдаденост при осъществяване на възлаганите ви задания. Вашата работа постоянно остава отвън полезрението на обществото, само че тя не е отвън полезрението на тези, чиято сигурност сте призвани да гарантирате “, обърна се още ръководителят на Народното събрание към участниците във форума.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР