Наш професор обяви кой е приоретът на държавния глава.В словото

...
Наш професор обяви кой е приоретът на държавния глава.В словото
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Президентът иска да е лидер на политическия процес

Наш професор разгласи кой е приоретът на президента.

В словото на президента видях цели като за водач, който се готви за изпълнителната власт. Пример за това е демографската рецесия, която е приятна дъвка за всеки. Моята теза е, че зад тези цели стои рекламация да лидира политическите процеси на фона на трудносправящото се държавно управление. Това съобщи проф. Антоанета Христова в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.

Тя позволи и предпочитание за промени в конституционното устройство на страната в посока на президентска република. Според Антоний Тодоров изявлението на Радев е било визионерско.

По думите на Христова Румен Радев е “говорил по картинка ”, тъй като е обрисувал бъдеше, което не може директно да се свърже с прерогативите на президентската институция сега.

“В България президентските пълномощия са задоволителни ”, безапелационен беше проф. Тодоров. Като образец уточни назначението на посланици. Според него президентът в България, сходно на френския си сътрудник, би трябвало да може да разпуска Народното събрание.

Антоанета Христова изрази мнение, че сега има фиксация върху персони в политиката и правосъдната власт и би трябвало да се скъса връзката.

“Ролята на президента е да бъде посредник. Чрез престижа си той би трябвало да балансира сред ръководещи и съпротива. Радев е определен с ниска изборна интензивност, тъй като той не се оправя с тази своя неписана роля ”, безапелационна беше тя.

По думите на проф. Тодоров, в случай че обществото не е обединено, то президентът не може да го сплоти, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР