Наш министър направи предложение за бежанците от Украйна, след което

...
Наш министър направи предложение за бежанците от Украйна, след което
Коментари Харесай

660 души поискаха оставката на министъра на туризма

Наш министър направи предложение за бежанците от Украйна, след което последваха негативни последствия за него. 

660 души желаят министерската оставка на Христо Проданов, който разгласи, че ще упорства след 31 май да спрат всевъзможни помощи за бягащите от войната в Украйна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В петиция, която се популяризира онлайн и основана от фейсбук групата " Помощ за украинските бежанци ", основателите декларират, че изявлението на министъра не кореспондира с емпатията, която народът ни демонстрира, откакто хиляди доброволци се пробват да оказват помощ, да отделят от времето си и залъка си, с цел да не бедстват идващите украински майки и децата им и с цел да се усещат добре признати.

" Ние проявихме човечност към тези хора, които бягат от война - помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях. След което е належащо тези хора към този момент да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да заплащат наем, да живеят по този начин, както живеят всички останали хора. Проявихме взаимност и поддръжка в първите три месеца, след което би трябвало да стартират да живеят и работят, както всички останали ", каза Христо Проданов в телевизионно изявление на 20 април и добави: " Вчера са изплатени парите на всички хотелиери, приютили украински бежанци. Ще упорствам след 31 май тази стратегия да завърши ".

Искащите неговата оставка и излизането му от пазара на труда напомнят, че бежанците в огромната си част са дами, деца, възрастни хора, които не владеят български. Срокът да си намерят работа е нереалистичен, споделят те.

" Смятаме, че сходна нечовечност няма място в държавното управление ни по време на актуалната рецесия, която изисква от нас и от държавното управление ни да покажем състрадание със страдащите. Освен това считаме, че изявлението не кореспондира с духа на една социалистическа партия, която би трябвало да демонстрира взаимност и угриженост за онеправданите и страдащите, вместо да заплашва, че ще ги остави на улицата без заслон и храна. Смятаме, че господин Проданов би трябвало да подаде оставка като министър и да “излезе на пазара на труда, както всичко останали ” ", споделят създателите на петицията, под която към днешния ден са се подписали 664 души.

БГНЕС напомня, че в петък ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева, която оглави и Оперативната координационна група към Министерския съвет, заяви, че 59 085 са украински жители, настанени в България към този миг. До 31 май бежанците, настани в хотели, които ще одобряват туристи, би трябвало да бъдат трансферирани. Разработва се мярка, посредством която хора, които са намерили работа, ще могат да кандидатства за помощ за наем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР