Наш министър какво иска да постигне по време на мандата

...
Наш министър какво иска да постигне по време на мандата
Коментари Харесай

Министър Стойчева: Трябва да изградим нов имидж на България

Наш министър какво желае да реализира по време на мандата си. 

Нашата упоритост е да изградим нов имидж на България като положително място за бизнесмени, за основаване на нововъведения и за привличане на вложения с висока добавена стойност. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

Тя и посланикът Република Полша Н.Пр. Мачей Шимански договориха задълбочаване на съдействието сред специалисти от двете страни за създаването на Законопроекта за поощряване на електрическата подвижност. Това стана известно от известие на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР), оповестено на уеб страницата му във връзка на среща сред двамата през днешния ден.

Министър Стойчева и Н.Пр. Шимански разискаха двустранното съдействието в региона на нововъведенията и развиването на стартъп екоситемите в двете страни. И двамата потвърдиха, че ще работят за усилване на партньорството сред България и Полша за по-доброто позиционниране на Централна и Източна Европа в областта на нововъведенията.

" Имаме стратегии, които да поддържат развиването и внедряването на нововъведения в българските компании ", съобщи министър Стойчева, представяйки главните цели на екипа й. Двамата с посланика дискутираха още развиването на политиките в секторите обучение и просвета, посредством които да се насърчи икономическото развиване на страните. Обсъдено беше и присъединяване на двете страни в Инициативата " Три морета " и вложенията в районна съгласуваност, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР