Наш генерал коментира действията на охраната на парламента при протеста

...
Наш генерал коментира действията на охраната на парламента при протеста
Коментари Харесай

Ген. Васил Василев: Няма как охраната на НСО да държи сметка на депутатите

Наш военачалник разяснява дейностите на защитата на Народното събрание при митинга против зеления документ.

В сряда, докарани с десетки рейсове от страната, антиваксъри и последователи на " Възраждане " се пробваха да щурмуват Народното събрание. 

" Няма как охраната от НСО да държи сметка на депутатите по какъв начин да се държат. Те могат да им създадат забележка. Всичко зависи от самия депутат, държанието му е негова отговорност. А смяна на закон в това връзки няма да свърши работа ", това сподели това сподели в  " Офанзива “ ген. Васил Василев, някогашен шеф на полицията, по повод дейностите на някои депутати по време на протестите пред Народното събрание, проведен от " Възраждане ".

" При влизане в Народното събрание могат да се случат доста неща, само че постройката на Народното събрание е обект от националната сигурност, такова нещо не трябва да се случва с нея ", безапелационен бе той.

Васил Василев припомни, че работата на полицаите е да не позволяват щета на имущество и действия, които да водят до заплаха за живота и здравето на хората.

Според него е било неточност, че по време на протеста полицаите са били без маски и без уместно съоръжение.

" Това че имаше рекорден брой инфектирани с Коронавирус, а на този протест на " Възраждане имаше скупчване на доста хора, без да се съблюдават никакви ограничения. Трябва да се носи морална отговорност, а може и наказателна ", добави ген. Василев.

Според него и тактиката на побутване от страна на полицията е била неправилна, защото е рискова и цялостна с благоприятни условия за пострадвания.

" Всички би трябвало да знаят, че когато се върви на протест, е ясно, че ще има провокации, че ще има опозиция ", заяви Васил Василев.

За него е било нужно да има пропускателни пунктове, полицаите да са оборудван. Липсвал е и началник от страна на полицията, който да владее и управлява протичащото се на протеста, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР