Наш екип се намира в самото село Пшеводув - мястото,

...
Наш екип се намира в самото село Пшеводув - мястото,
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Полша: Остава ограничен достъпът до мястото на взрива

Наш екип се намира в самото село Пшеводув - мястото, където се случи случая с падналата ракета. Това е едно малко погранично селце, което се намира на полско-украинската граница, където във вторник към 17:00 часа се взриви ракета - съветско произвеждане в изоставена селскостопанска сграда, убивайки двама души - на 40 и 42 години.

На място има ситуирани много полицейски сили. Има и полски и натовски следователи, които проверяват какво тъкмо се е случило. Пшеводув е единствено на 6 км от полско-украинската граница, а от другата страна е град Лвов, който непрекъснато е бомбардиран от страна на съветската войска от началото на войната.



Късно нощес министър председателят Матеуш Моравецки повтори, че това е изолиран случай и не е целенасочена преднамерена офанзива против Полша, че съдружниците от НАТО са усилили патрулирането във въздушното пространство над страната, че самата Полша е повишила бойната подготвеност на някои от своите сили и че непрекъснато се следи въздушното пространство непосредственост до границата.

Президентът Анджей Дуда успокои поляците, призовавайки ги да не се поддават на подправени вести и операции, каквито съгласно него ще има през идващите дни. След извършени няколко съвета по сигурността, полското държавно управление разгласи, че ракетата, която се е взривила от украинската система за Противовъздушна отбрана е изолиран случай и това не може да се счита, че е случай, който ще се повтаря в бъдеще.

Местните хора са шокирани от случилото се. Разказват по какъв начин са чули прелитането и гърмежа на ракетата, която изкопала голям кратер. Полски и американски експерти проверяват този случай. Украйна изиска достъп до това следствие, само че не е ясно към този момент дали ще ѝ бъде даден подобен.

Вижте повече в директното включване на Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР