Наш дипломат се оказа в епицентъра на свирепи боеве в

...
Наш дипломат се оказа в епицентъра на свирепи боеве в
Коментари Харесай

Наш дипломат в епицентъра на свирепи боеве в сектора Газа, израелската авиация нанася масирани удари в отговор на палестинска атака

Наш посланик се оказа в епицентъра на свирепи боеве в бранша Газа. Координаторът на Организация на обединените нации по близкоизточните проблеми Николай Младенов прикани бранш Газа неотложно да " направи крачка обратно от края " на огромна военна борба с Израел, съобщи Блиц.

Публикацията на нашия тапия в Туитър бе провокирана от заявката на израелската войска за началото на масирана бомбардировка на обекти от палестински бойци по цялата територия на анклава в отговор на въоръженото нахлуване на военнослужещите на взаимната граница.
" Всички в Газа би трябвало да създадат крачка обратно от края. Не идната седмица, не на следващия ден, а в този момент незабавно ", написа Младенов на профила си в Туитър, представен от международните медии.



" Тези, които желаят да предизвикат палестинците и израелците към нова война, не би трябвало да съумеят ", прибавя Младенов.
Събитията към Израел и Палестина ескалираха през днешния ден следобяд и не престават да са извънредно взривоопасни. 
Военновъздушни сили на Израел нападнаха позиции на палестинските бойци в бранша Газа. Бомбардировките бяха предшествани от случай на границата - израелски военни бяха подложени на обстрел от снайпер, приближаващ от територията на анклава. 

Министърът на защитата на Израел се закани към палестинците, че ще последва отговор на " мъчителната военна интервенция ".
Израеските военни в това време оповестиха и за друго нахлуване. Според тях през днешния ден са били засечени три изстрелвания на ракети от линията Газа. 

" Засечени са три изстрела на ракети, идващи от линията Газа. Системата ни за противовъздушна защита " Железен купол " прихвана два от тях ", се споделя в формалното официално съобщение на военните. Засега не е известно къде е паднала третата ракета.
Израелските медии оповестяват също по този начин, че министър председателят на страната Бенямин Нетаняху се намира в щаб квартира на Министерство на защитата и
следи за събитията.

Медиите разкриват още за интервенцията: " Самолетите на Военновъздушни сили на Израел започнаха огромно нахлуване по военни цели на ХАМАС, ситуирани на линията Газа. В момента израелската войска прави масирана офанзива в разнообразни горещи точки ", се споделя в цитираното от тях прес известие на военното министерство в Израел.

" Армията се отнася с цялата си съвестност към днешното нахлуване и интензивността на ХАМАС ", споделят още те.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР