Наш дипломат коментира действията на турския президент след земетресението.Ердоган ще

...
Наш дипломат коментира действията на турския президент след земетресението.Ердоган ще
Коментари Харесай

Керемедчиев: Ердоган е агресивен, за да се справи с тази катастрофа

Наш посланик разяснява дейностите на турския президент след земетресението.

" Ердоган ще употребява всички вероятни механизми, с цел да помогне на своите сънародници, само че и да се утвърди като водач на Турция и от позиция на идните избори, които идват един месец след българските. От политическа позиция бедствието в Турция демонстрира до каква степен Ердоган продължава да е мощният човек в Турция и до каква степен съумява да се оправи с тази голяма рецесия. Подхожда съответно сега, нападателен е в желанието да се оправи с тази злополука, разяснява пред Българска национална телевизия Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи.

Според него рецензиите, които се насочат към турския президент, са неоснователни, написа novini.bg.

" Имаше доста значимо негово изявление, че нито един турски жител, който сега е без жилище, няма да остане без жилище и ще получи помощ. Представете си тази огромна страна, която все пак добре структурирана, се изправя пред чудовищно земетресение и големи вреди - 13 000 здания са се срутили. Така че първоначално реакцията във връзка с организацията е допустимо да е била леко закъсняла, само че доста бързо след това се е задействала ", добави Милен Керемедчиев.

По думите му поради доста опити за прелом, поради обстановката с кюрдите, от позиция на вътрешната сигурност, Турция има една доста добре структурирана система за сигурност и предварителна защита, по тази причина и всички служби са се задействали доста бързо.

" Ситуацията в Сирия ще бъде доста по-дълго време неконтролируема, в сравнение с това, което става в Турция ", сподели още Милен Керемедчиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР