Наш дълг е да помним и да следваме заветите на

...
Наш дълг е да помним и да следваме заветите на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас: 3-ти март е символ за несломимия дух на българския народ и обичта му към отечеството!

Наш дълг е да помним и да следваме заветите на предците ни, както и да възпитаваме в родолюбие нашите наследници, прикани Димитър Николов

Кметът на Бургас Димитър Николов насочи привет по случай 145-ата годишнина от Освобождението на България. Ето цялостния текст на посланието на градоначалника:

„ Скъпи съграждани,

Честит празник на българската Свобода! Честит 3-ти март!

Днес честваме 145 години от края на най-дългата и мрачна страница в нашата вековна и славна история. 145 години от възраждането на Свободна България!

Трети март е значима страница от нашата история, в която неоспоримо е записано достолепието на българския народ и мястото му измежду останалите европейски нации. Свободата не идва елементарно, нито безплатно. В Руско-турската война от 1878 година умират хиляди воини – руси, украинци, финландци, поляци, румънци и други Поклон пред паметта им!

Българската независимост е плод и на саможертвата на неизброимите български герои, на четническото придвижване, на концепциите на Раковски, делото на Левски, пламенният подвиг на Ботев, Априлската епопея, подвига на българското опълчение.

Тази дата постоянно ще ни припомня, че българският народ има непреклонен дух, непреклонна воля и мощна религия, с помощта на които устоява на всевъзможни превратности на времето.

Трети март е ослепителен знак на обичта ни към отечеството, на самочувствието и националната ни горделивост. Наш дълг е да помним и да следваме заветите на предците ни, както и да възпитаваме в родолюбие нашите наследници.

Скъпи бургазлии, дано във всяко свое деяние ни води възприятието на висока отговорност към изстраданата независимост! Нека с делата си потвърждаваме, че в нашия град българщината е жива.

Честит Национален празник! “

 

Димитър Николов

Кмет на Община Бургас
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР