Наш дълг е да пазим историята си от домогванията на

...
Наш дълг е да пазим историята си от домогванията на
Коментари Харесай

Радев: Воюват синовете на два братски народа, чиито деди са положили кости на нашата земя

Наш дълг е да пазим историята си от домогванията на безродници и осквернители. Защото народ, който допусне да изгуби своята памет, е жертван да изгуби и своята независимост. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си на тържествената заря - инспекция във връзка националния празник – 3 март, на площад „ Народно заседание “ в София. Днес се навършват 144 години от Освобождението на България, съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавният глава уточни, че тази година означаваме националния си празник,

когато родината ни приема бежанци, а войната бушува покрай нас.

Воюват синовете на два приятелски народа, чиито предци са положили кости на нашата земя, сражавайки се един до друг за нашата независимост в армията на цар Александър Втори, съкрушила Османската империя, уточни Румен Радев.

Президентът съобщи, че за нас, българите, тази братоубийствена война е изключително мъчителна

и прикани да не се поддаваме, да не позволяваме ожесточението, което опустошава земите на север, в Украйна, да се всели и в нашите сърца, да влезе в нашия дом. Нека и през днешния ден отворим прегръдки към всички бедстващи, така както преди години нашите предшественици намираха протекция от робството в Бесарабия, Таврия и Запорожието, в Киев, Одеса, Москва и Петербург. Нека бъдем хора, прикани президентът.

Румен Радев се разгласи против хрумвания да не означаваме 3 март .

"Надигнаха се гласове да не означаваме днешния празник. Но таман разривът с паметта и проверките на историята са повода за доста нещастия ", сподели президентът.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР