Насекомите са все по-близо до ястията в чиниите на гражданите

...
Насекомите са все по-близо до ястията в чиниите на гражданите
Коментари Харесай

Насекоми и паста от червеи влизат в чиниите на европейците

Насекомите са все по-близо до ястията в чиниите на жителите на Европейски Съюз, откакто Европейската организация за сигурност на храните публично ги утвърди като безвредна храна за хората късно в сряда вечерта. Последната крачка е потвърждаването на решението от Европейската комисия и регламентиране по какъв начин тъкмо тези артикули ще се оферират на пазара и с какви етикети ще се разпознават от потребителите.

Детайлите

На процедура, лаврите на насекомите скоро ще могат да се смилат и да се трансформират в богато на протеини брашно, от което да се подготвя паста или самун.или самите инсекти да се употребяват цели дружно с пържени картофи или в други предписания.

Европейският орган за сигурност на храните уточни, че жълтият брашнен червей, или целият като изсушено насекомо, или под формата на прахуляк, е кадърен за консумация от индивида.
Въпросният червей или ларва на Tenebrio molitor - е тип насекомо в стадия на ларвите. Принадлежи към фамилията на тъмните бръмбари, състои се “предимно от протеини, мазнини и фибри”, прецизира регулаторът.

Кой ще печели?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР