Насъскана и решителна, Полша все по декомплексирано играе ролята на

...
Насъскана и решителна, Полша все по декомплексирано играе ролята на
Коментари Харесай

Да сринем Полша, за да спасим Европа !

Насъскана и решителна, Полша все по декомплексирано играе ролята на англо-американското копие в безмилостна десетилетна борба да се подчини или, в случай че не успее, да се отдалечи френско-германското каролингско ядро от съветските запаси и от взаимното допълнение както в икономическата и софтуерната, по този начин и в обществената и културната област. На всяка цена, даже това да значи брутално пробуждане на остарели демони, които са подремнали (за кратко) в западното подсъзнание. Расизъм, фашизъм, нацизъм, ксенофобия, русофобия, антисемитизъм - западните идеологически болести на всички времена, пробудени, уви, в полската цепнатина сред два свята, които в този момент са в положение на раздор, който, надяваме се, ще бъде финален. От една страна, западният свят, обсъждан от мнозина като импотентен, склеротичен и декадентен, а от друга - съветският свят в предпочитание за ремисия от тежка болест, търсещ незабавно нов модел, който да предложи на личния си народ и на тези, които са жадни за него.

Смазана от всички страни по време на Втората международна война, предадена от уплашения си френски съюзник1, Полша без съмнение сграбчи ръката на новия си презокеански стопанин незабавно след рухването на Берлинската стена. В рамките на 15 години, Полша влезе в главните западни военни, стопански и политически структури2. Тонът бе даден изнапред когато националният фонд за народна власт (National Endowment for Democracy), организация, учредена от администрацията на Роналд Рейгън, отпусна 2,5 милиона $ за предизборната акция на Лех Валенса, назначен за президент на Полша на 22 декември 1990 година Показателно е, че единствено 10 години по късно, « борецът за народна власт » Валенса, още веднъж претендент президент, получи едвам един % от гласовете. Той бе използван и изхвърлен, сходно на голям брой удобняци като днешните кукли на конци в лицето на Навални, Саакашвили, Тихановская, и задокеанския Гуайдо. Да не приказваме за Зеленски, Порошенко и лекар Кличко, чиито период на валидност е в развой на приключване.

В Америка и в « Свободна » Европа3 се стече поток от « полски водопроводчици »4, а ролята на варшавските аватари закупи нови измерения в мирогледа на англо-американския естаблишмънт5. Фирми, университети, институти и институции се втурнаха да легитимират по всевъзможен метод « изгряващата звезда » в лицето на наивна Полша, а с това и псевдо възродената мощност на Das Neue Europa6. Обаче полската стопанска система, възхвалявана за своята жизнеспособност, бе изкуствено раздута до краен лимит с европейски7 и американски средства. Независимо от нормалното бърборене, от този « въздух под налягане » не излезе нищо значимо, защото всичко бе задушено още в зародиш от все по-крайната идеологизация на подвластните и посредствени полски " елити ", отглеждани в американски епруветки. Въобразявайки си минало великолепие и имайки нереалистични показа за бъдещето, Полша натиска агонизиращия си литовски съсед8, играе с огъня в Украйна и зацапва чаршафите с Беларус, като все по-нахално нервира Русия. Печеливш ли е залогът? И за кого?

Домакин на възходящ брой американски военни сили и на огромна бойна техника на територията си, Полша финансира милитаризацията си не със лични злоти (!), а посредством планувания провал на еврото, с изнемогващата и задлъжняла европейска стопанска система, и с умиращата неконкурентоспособна европейска промишленост. Никой рационален човек, а такива на Запад за жалост са доста малко, не би повярвал, че обявените от гермаския канцлер Олаф Шолц 100 милиарда евро (в развой на бързо печатане) ще бъдат употребявани за модернизиране на армията на тази застаряваща, социалистическа, про-ЛГБТ и изцяло « зеленясала » страна9, чиито срамежливи опити за някакъв незадълбочен тип равноправност бяха показно смазани от геополитическия им господар10. Ето за какво е прекомерно евентуално Германия да създава в заводите си, с помощта на (скоро виртуалния) съветския газ, оръжия или други артикули, които ще бъдат употребявани директно или индиректно за продължаващата експанзия против Русия. Германия потъва, а с нея и нагъчкания със старчоци европейски лайнер, който полският капитан решително е насочил към забележимия стопански, финансов и обществен айсберг. Аглоамериканците демонстрират курса и предостатъчно потриват ръце в очакване на скорошни дивиденти.

Една доста рискова и безотговорна Полша, която отиде на посещаване в Киев един ден преди Евро-Майдана с афиширана цел сякаш да го предодврати, и която безрезервно продължава да поддържа режим, чиито зверства от 9 години насам и освен в Донбас се разкриват освен от редица самостоятелни западни журналисти11, само че и от рускоезичните, българоезичните, унгарскоезичните и други общности, потиснати от екстремисткия режим в тази изкуственo основана държава12. И това при незаконното блаженство на пропагандните медии и марионетните държавни управления на една Netflix-Европа, очевидно безчувствена и безразлична към човешката покруса и болежка (например, филантропични конвои, бяха изпратени в Украйна също по този начин за набор за запада на медицински сестри, бърсачи на дърти задници и водачи на тежкотоварни камиони, работа, която префърцунените европейци не желаят да вършат). « Искаме мир, само че на ви оръжие! » С тази си логичност полското прокси на англо-американците е нездравословно освен за Украйна, само че и за цяла Европа, преди всичко за Европейския съюз, Франция и Германия.

Полша е заслепена от реваншистка ненавист, подхранвана от антиевропейски сантименти. И това се удостоверява освен от обстоятелството, че поляците безмилостно отхвърлят да одобряват всеки емигрант, в случай че не е бял, католик и бисексуален, че не престават да поддържат по всякакъв начин режима на " Героите на Украйна " (който, съгласно негови лични осведомителни източници, тероризира народа си, прибягвайки към кастрация, изгаряйки живи хора, призовавайки към ликвидиране на деца, бомбардирайки цивилни, извършвайки изнасилвания, отвличания, побоища и обществени линчувания и т.н.). Всичко това припомня за методите на други американски съдружници в Близкия изток – по този начин наречените « умерени ислямисти », които не от дълго време режеха глави и направиха най-кървавите терористични набези в Европа. Полският народ и славянското население като цяло са първите жертви на тази цинична и расистка англо-американска операция, по този начин бе и за арабите в Близкия изток. Огромна виновност за това носи полският « хайлайф ». Това не трябва да се пропусне или да се не помни!

Днес, защото главната част от « Героите на Украйна » е притисната към стената, пътят на запад наподобява отворен. И той минава от Лвов през Полша. Как обаче ще работят тези « Герои » в границите на « толерантни » и « мултикултурни » общества на «цивилизования» запад ще разберем напълно скоро. Всъщност, връзките на сходни човеци със сходни придвижвания на Запад стартират съществено да тормозят службите. Освен това, руснаци, чеченци, белоруси, мюсулмани, цветнокожи, хомосексуалисти, евреи, роми, както и жители на страни, които непосредствено или косвено са продкрепили съветската интервенция в Украйна, ще бъдат ли и те на мушка на тези безвъзвранто промити мозъци. Тук става въпрос за неустановен голям брой западнясали Андерс-Бревиковци, украински и местни13. Символите и държанието на бандеризирана Украйна са еднопосочни и единствено слепия, тъпия, или съучастния не ги регистрира. И по този начин сериозният въпрос е кой естествен човек би се чувствал спокоен за себе си, семейтвото си, вложенията си в западна Европа, която сама изцяло срина мита за правова страна, обществен ред и стопански разцвет. Явно е за всеки, че от десетилетия Европа влезе в тоталитарната американска клопка с непредвидими, евентуално разрушителни за нейната стопанска система и общество последици.

Полша изрекетира Европа. В това число, заслужава да се спомене събирането от Полша на руско оръжие от прилежащите страни, изпратено след това в американска база в Германия за вероятно прекачване в Украйна. По този метод тя лиши партнъорите си от лична защита и ги сложи в дълготрайна военна и финансова взаимозависимост от Съединени американски щати. Старото съоръжение се ликвидира предварително с цел да бъде сменено с ново, постоянно свръхскъпо американско съоръжение, което ще бъде платено с възходящата задлъжнялост на страните от « Източния фланг », някои от които не бяха имали такова голямо дългово задължение даже по време на комунизма и последвалия « либерализъм ». С либерализма, атлантизма и европеизма пристигнаха и задълженията. От конституционна позиция сходно « освобождение » от военно съоръжение при днешните събитията може да се приравни към национално изменничество. В тези страни от някогашния източен блок обаче лихварството се предизвиква от новите господари и най-често остава ненаказано. Достатъчно е да се направи информация на представителите на алените източноевропейски клики и техните отрочета в бюрократичните структури на Европейски Съюз и НАТО. Нарастващ брой анализатори показват този сбирщок с наименоването E-US-SR.

Ясно е за всеки, че поради модерните оръжия на съветската войска, събраните от Полша руски ръждавелки бързо ще бъдат изведени от строя, евентуално с цената на още военни и цивилни жертви в Украйна. Двойната англо-американска цел - да бъдат убити колкото се може повече украинци, с цел да се приготви по-добре европейският пазар за дълготрайно огромна американската оръжейна и икономическа инвазия посредством полската платформа - стартира да се оформя. Как тъкмо ще се милитаризира Европа и защо не е ясно. Трудно е да си представим затлъстяваящите и застаряващи европейци още веднъж да сеят ужас по света. По-скоро гетоизираното им население ще бъде въоръжено до зъби по американски пример. С царящата дивотия там не се изключва възможноста за гибелен външен спор, с водещата роля на съюз сред Полша и Турция (Джордж Фрийдман от Стратпол бе показал опцията за подобен съюз в негово изказване). В този подтекст, изцяло допустимо е под американски напън и подобен от турската диаспора в Германия, Турция скоростно да бъде призната в Европейски Съюз с цел да бъде предостатъчно захранена с френски, немски, италиански средства. Самият Ергодан преди дни с ехидна усмивка подмятна на Европейски Съюз, че е време да размразяват договарянията.

През това време, зациклена в човешки права, изразяваща цялостна поддръжка на Грета, на Тихановская, на Навални, на Уйгурите, и подръжник на инстанбулската спогодба, на правата за половите малцинства, и на придвижването blacklivesmatter, единствената нуклеарна мощ в континентална Европа, Франция гледа като препарирана отлитането на сочни контракти за военни доставки на кораби, на подводници, и самолети. Въпреки че плахо се премълчава, всички знаят че не руснаци, а същите тези американски съдружници компрометираха френските транзакции като в същото време глътнаха френските патенти за атомни турбини на Алстом, присвоиха интернет, и докараха до банкрут или откупиха за зелени хартиики редица стратегически френски предприятия. Полша си го връща на Франция тъпкано, а Франция безгръбначно заплаща за това.

Полша си го връща и на православния свят, с очевидна поддръжка на схизматичния персонаж Вартоломей от Истанбул.

Съединени американски щати се приготвят за многополярен свят, където те въпреки всичко желаят да заемат водеща роля. В тази вероятност, Полша ще служи като нова желязна завеса сред западна Европа и Русия. Този път обаче Европа ще бъде въвлечена в игра надалеч не толкоз симпатична като тази на « trenteglorieuses ». Европа ще заплаща за реиндустриализацията на Америка, а Полша ще и е бирник. Колко време тази Европа, изцяло подвластна от от ден на ден поскъпваща енерия, с която не разполага, ще е съперник на самодостатъчна Америка. Зелената идеология затвори немските атомни централи, а « Зеленясалият » смешник неуморно чете предоставените му от американците заповеди за напускането на западни предприятия от Русия. Колко време ще трае слизането в пъкъла не е ясно. Гниенето на Запада върви от десетилетия, а пробуждане евентуално няма да има.

Украйна е предястието, даващо концепция за новия идеолоически метод, този път на русофобия и на други форми на ненавист, присъщи за западното общество, в един към този момент изцяло освободен от всевъзможни морални задръжки групов Запад. При липса на незабавна и съответна реакция, което наподобява малко евентуално поради неналичието на виновен европейски хайлайф, включващо неотложно изясняване на обстоятелствата с или без помощта на Русия към форматирането на Украйна от англо-янките и полската роля във всичко това, Европа безвръзватно подписва смъртната си присъда.

Бележки:

1Договорът Касприцки-Гамелин подписан на 19 май 1939 година в Париж за взаимна военопомощ против нацистка Германия и несбъднат от френска страна се счита за следващ образец на симптоматичното Западно изменничество.

2 Полша се причисли към Съвета на Европа на 26 ноември 1991, Нато на 12 март 1999, и Европейския съюз на 1 май 2004.

3 Доколко е свободна Европа излиза наяве с бърз взор на американските бази ситуирани в Италия и Германия, и освен.

4 Полският водопроводчик e стандарт за евтина работна ръка, която идва от Централна и Източна Европа, с цел да работи в Западна Европа.

5 Джордж Фридман, авторитетен американски политолог, създател и шеф на частната информационно-аналитична разследваща компания Стратфор, счита Полша за възходяща европейска мощ.

6 В желанието си да покори Европа, Хитлер прокарва концепцията на нов европейски ред под егидата на нацистка Гемания. Интересно е да се уточни, че първият ръководител на Комисията на европейските общности е Валтер Хосщайн, изтъкнат нацистки правист и протагонист по времето на райха на концепцията за « огромното европейско семейство ».

7 След присъединението си към Европейски Съюз, Полша е най-големият чист адресат на средства от Европейски Съюз, с « удивителен » % на асимилиране, което не се дължи безусловно на блестящия метод на нейните специалисти. Освен това, на 20 декември 2017 година Исландия, Лихтенщайн и Норвегия подписаха нови съглашения за съдействие с Полша по нови стратегии в границите на Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година

8 Статистически, Литва е от водещите страни в света по изгубване на популацията. Същевременно поляците, които съставляват към 7 % от популацията на Литва натискат за от ден на ден « права и свободи ».

9 Докато Съветският съюз (Русия) изтегли всичките си военни структури от Германия след рухването на Берлинската стена, американците доста ускориха. Добре е да се напомни, че Варшавския пакт бе основан в отговор на основаването на НАТО, което не спря съществуването си след краха на Съюз на съветските социалистически републики, в противен случай то се разшири и стана още по-агресивно.

10 Видяхме какво се случи с Норстрйим 2, както и с редица други начинания за съдействие.

11 Например, информация на френски език за спора в Донбас, почнал години преди навлизането на съветската войска в Украйна може да се откри на страницата https://www.donbass-insider.com/fr/accueil/.

12 Западните медии съзнателно пренебрегват молбите за помощ и подпомагане отправени от украйнски жители и организации към България, Румъния, и Унгария, да не приказваме за Русия.

13 Норвежки екстремист, умъртвил 77 индивида и ранил 151, най-вече деца.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР