Насаждането на страхове за изпращане на български войски на фронта

...
Насаждането на страхове за изпращане на български войски на фронта
Коментари Харесай

Ковачев: Насаждането на страхове за изпращане на български войски в Украйна е изключително опасно

Насаждането на страхове за изпращане на български войски на фронта в Украйна е извънредно рисково. Това сподели за БНР евродепутатът Андрей Ковачев.

 

" Насаждането на страхове пред българските жители са извънредно рискови. Европейски Съюз и демократичните страни поддържат независимостта и суверенитета на Украйна и по тази причина изпращат военни доставки. Ние ще продължим да поддържаме Украйна, тъй като това е заслужено. Има въздействие на Русия в другите страни и в България и се пробват да приказват за балканска война и да плашат жителите, че и ние ще стартираме война ", опроверга слуховете евродепутатът в предаването " Преди всички ".

 

И добави: " В момента няма индикации от европейските институциите и Съединени американски щати за изпращане на войски на фронта, както и от страните членки на Европейски Съюз. Какви мисли има в главата на някой не знаем. Трябва ние да се обединим за по-бърза доставка на въоръжение, тъй като Украйна има потребност от въоръжение - ракети със междинен обсег и образование на техните сухопътни, военноморски и въздушни войски ".

 

Андрей Ковачев се аргументира, че " Украйна не е поискала от нас войски ".

 

" Ние сме член на НАТО и Европейски Съюз, и няма по какъв начин да изпълняваме искане на Украйна – " нашите бойци да умрат за непознатата страна " и да повишим интереса на някои партии у нас ", разяснява евродепутатът.

За това какъв да е външен министър при ротацията, той бе безапелационен, че " не е моя работа да разясня, какво се случва във вътрешнополитически проект в България ".

 

Ковачев е в Страсбург, където ще има полемика, на която ще участва брачната половинка на Алексей Навални.

 

" Имаме план на резолюция и показваме нашето отвращение от убийството на Навални ", показа той.

 

Относно глобите, наложени от Европейски Съюз на Русия, Ковачев разяснява, че " сигурно дават резултат - не подобен какъвто на нас ни желае, тъй като Русия ги заобикаля посредством Индия, Китай и други страни. В нашето предложение желаеме увеличение на персоналните наказания ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР