НАСА спря мисия до астероид заради закъсняла доставка на навигационен

...
НАСА спря мисия до астероид заради закъсняла доставка на навигационен
Коментари Харесай

НАСА спря мисия до астероид заради закъснял софтуер

НАСА спря задача до метеорит поради закъсняла доставка на навигационен програмен продукт, заяви Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Мисията до странния железен метеорит Сайки трябваше да бъде изстреляна през септември или октомври тази година. Но Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА закъснява с няколко месеца с доставката на личния си програмен продукт за навигация и надзор на галактическия уред. Инженерите нямат време да подложат системата на проби, обясниха публични представители на организацията.

НАСА изгуби два спътника за наблюдение на урагани
Независими специалисти ще ревизират каква е повода за забавянето и дали и по кое време ще е допустимо началото на задачата, сподели Лори Глейз, началник на звеното за планетарни проучвания в НАСА.

Американската галактическа организация към този момент е вложила 717 милиона щатски $ в задачата " Сайки ". Планираните общи разноски по задачата, в това число и изстрелването на галактически уред с ракета, са 985 милиона щатски $. Според предварителните проекти галактическият уред с размерите на лек автомобил трябваше да пропътува над 1,6 милиарда километра и да доближи до метеорита през 2026 година

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР