НАСА си сътрудничи с "Роскосмос" за възобновяване на съвместните пилотирани

...
НАСА си сътрудничи с "Роскосмос" за възобновяване на съвместните пилотирани
Коментари Харесай

НАСА възобновява съвместните полети с Роскосмос

НАСА си сътрудничи с "Роскосмос " за обновяване на взаимните пилотирани галактически полети до Международната галактическа станция (МКС), предават РИА "Новости " и БГНЕС.

Окончателното решение дали плануваният за 3-ти декември полет да бъде осъществен ще бъде взето след разбор на готовността.

Първата след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики повреда при изстрелването на пилотиран галактически уред беше на 11 октомври тази година. Ракетата притежател "Союз-ФГ " не съумя да изведе в космоса кораба "Союз МС-10 ", на борда, на който се намираше новия екипаж на МКС. Експерти на "Роскосмос ", които са разследвали случая, са открили, че причина за повредата е щета в датчика за разделянето на първа и втора степен на ракетата. Американската страна е осведомена за резултатите от следствието.

Изпълнителният шеф на съветската галактическа организация Сергей Крикалев към този момент удостовери, че полетът на следващия екипаж на МКС е плануван за 3-ти декември. Преди това, на 16 ноември, за МКС ще отлети товарният безпилотен галактически транспортен съд "Прогресс МС-10 ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР