НАСА ще отложи следващите няколко мисии до Луната в рамките

...
НАСА ще отложи следващите няколко мисии до Луната в рамките
Коментари Харесай

НАСА може да отложи първоначално определените срокове за лунните мисии

НАСА ще отсрочи идващите няколко задачи до Луната в границите на основна стратегия поради увеличение на механически спънки с другите галактически апарати, които е планувано да бъдат употребявани, съобщи Ройтерс, като цитира четирима души, осведомени с проектите на американската галактическа организация.

Очаква се НАСА да разгласи проектите си през днешния ден, откакто месеци наблюдаваше напредъка на изпълнителите и обмисляше промени в програмата " Артемис " ( " Артемида " ). Тя е на стойност няколко милиарда щатски $ и включва завръщането на американски астронавти на Луната след последната задача " Аполо " през 1972 година

Очаква се втората задача на НАСА " Артемис " да бъде отсрочена от планувания период за края на 2024 година, откакто бяха открити проблеми с капсулата " Орион ", разработка на " Локхийд Мартин ", и предопределена да транспорти екипажа. По време на проби за трептения е открит проблем с батериите, споделиха двама от източниците. Те ще би трябвало да бъдат сменени.

Това ще бъде първи лунен полет с хора на борда след изстрелването на капсулата без екипаж през 2022 година

" Артемис 3 ", планувана да бъде първата, с която американците ще се завърнат на Луната в края на 2025 година със " Старшип " на компанията " Спейс Екс ", контрактор на НАСА, евентуално ще бъде отсрочена. 

Корпорацията на милиардера Илон Мъск се нуждае от повече време от предстоящото за създаването си, настояват източниците на Ройтерс.

От НАСА отхвърлиха коментар. От " Локхийд " и " Спейс Екс " не дадоха отговор незабавно на запитванията за коментар.

В последните месеци високопоставени чиновници на НАСА обмислят проекти първото кацане на астронавти на Луната да бъде в границите на четвъртата задача " Артемис ". Това ще даде на " Спейс Екс " и други реализатори повече време преди първото сходно приземяване на лунната повърхнина от половин век насам.

От НАСА са показали опцията пред висшето управление на организацията предишния месец, само че към момента не е взето решение. Не е ясно и какви ще са нови целеви дати за задачите " Артемис ".

Програмата разчита значително на частни компании за реализацията им, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР