НАСА съобщи в четвъртък, че създава независима група от изследователи

...
НАСА съобщи в четвъртък, че създава независима група от изследователи
Коментари Харесай

НАСА започва проучване на неидентифицирани въздушни явления - НЛО

НАСА заяви в четвъртък, че основава самостоятелна група от откриватели за проучване на неидентифицирани въздушни феномени (UAP), известни преди като НЛО , в последното държавно изпитание да проверява мистериозните обекти, докладвани от стотици водачи, оповестява СиБиЕс.

В известие галактическата организация сподели, че откривателите ще бъдат натоварени със задачата да " разпознават наличните данни , по какъв начин най-добре да събират бъдещи данни и по какъв начин НАСА може да употребява тези данни, с цел да придвижи напред научното схващане за UAP ". Проучването ще стартира през есента и ще отнеме към девет месеца, като откривателите възнамеряват да разгласяват констатациите си в обществен отчет . В известието се отбелязва, че " няма доказателства, че UAP са извънземни по генезис ".

Усилието е настрана от работата на група от Министерството на защитата , която проверява случаите, докладвани от водачи , само че НАСА означи, че организацията е " координирала необятно в държавното управление във връзка с това по какъв начин да ползва инструментите на науката, с цел да хвърли светлина върху естеството и произхода на неидентифицираните въздушни феномени. "

Броят на обявените срещи с UAP се е нараснал през последните години , защото военните предизвикват водачите да документират своя опит, базирайки се на вероятни закани за националната сигурност. Инцидентите, приети обществено, нормално включват странни обекти, които форсират с висока скорост на големи дистанции, без забележима задвижваща система .

Доклад на Службата на шефа на националното разузнаване (ODNI) и оперативната група за UAP на Пентагона, оповестен предходната година, не откри доказателства , които да допускат, че обектите произлизат от непознат съперник или са извънземни по природа , само че следователите също не могат да обяснят множеството от произшествия .

НАСА сподели, че екипът от учени , проверяващи случаите, ще бъде управителен от Дейвид Спергел, президент на фондация Саймънс и астрофизик , който преди този момент е председателствал астрофизичния отдел на Принстънския университет.

" Като се има поради неналичието на наблюдения, първата ни задача е просто да съберем най-стабилния набор от данни , който можем ", сподели Спергел. " Ще установим какви данни - от цивилни, държавни, нестопански организации, компании - съществуват , какво друго би трябвало да се опитаме да съберем и по какъв начин най-добре да ги проучваме ".

Служители на Пентагона , работещи за идентифициране на произхода на UAP, свидетелстваха пред подкомисия на Камарата на представителите предишния месец на първото обществено чуване по въпроса от повече от 50 години . Те споделиха на законодателите, че броят на докладваните произшествия е повишен до към 400 за близо 20 години, с 11 " съвсем конфликта " сред обекти и военни самолети .
 Американското разузнаване разгласява отчета за НЛО - още доста загадки остават
Американското разузнаване разгласява отчета за НЛО - още доста загадки остават

Обобщени са 144 случая на " неидентифицирани въздушни явления "...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР