НАСА съобщи, че е възстановен контактът с космическия апарат на

...
НАСА съобщи, че е възстановен контактът с космическия апарат на
Коментари Харесай

Възстановен е контактът с летящия към Луната апарат на НАСА

НАСА заяви, че е възобновен контактът с галактическия уред на стойност 32,7 млн. $, който се насочва към Луната, с цел да тества несиметричната лунна орбита, съобщи Асошиейтед прес.

Контактът беше загубен след една сполучлива връзка и втора частична в понеделник, откакто галактическият транспортен съд напусна земната орбита на път за Луната, заяви американската галактическа организация.

Космическият уред прекара близо седмица в циркулиране на земното кълбо, откакто беше изстрелян от Нова Зеландия на 28 юни.

Според НАСА данните демонстрират, че „ галактическият уред действа добре и е работил безвредно на личен ход, до момента в който е бил отвън контакт със Земята “. Причината за спирането на връзките се проверява.

55-килограмовият сателит е с размерите на микровълнова фурна и ще бъде първият галактически уред, който ще тества тази овална орбита, на която НАСА желае да сложи своя аванпост „ Гейтуй “. Той ще служи като междинна точка за астронавтите, преди да се спуснат на лунната повърхнина.

Орбитата балансира гравитациите на Земята и Луната и по този начин изисква малко маневриране и надлежно гориво и разрешава на спътника - или галактическата станция - да остане в непрекъснат контакт със Земята.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР