НАСА с гордост обяви, че астронавтите на борда на Международната

...
НАСА с гордост обяви, че астронавтите на борда на Международната
Коментари Харесай

Астронавтите пият 98% рециклирани пот и урина

НАСА с горделивост разгласи, че астронавтите на борда на Международната галактическа станция пият вода, която съставлява големи 98 % рециклирана урина, мирис и пот.

Това е впечатляващо техническо достижение, което би разрешило на човечеството да прекара продължителни интервали в галактическо пространство или в затворена среда.

" Да приемем, че съберете 100 кг отпадъчни води. След пречистването ще имате 98 кг, а след идващия цикъл - 96 кг. Водата просто продължава да се върти в близост без да се губи ", споделя Кристофър Браун от НАСА.Възможно ли е Земята да се намира в черна дупка?

Системата за надзор на околната среда и поддържане на живота (ECLSS) на МКС трансформира отпадните води и влагата в чиста питейна вода. Тя е без аромат, усет или бактерии, написа dir.bg.

Всъщност, водата на МКС е доста по-пречистена от тази, която пием на Земята, споделя Джил Уилямсън, управител на водните подсистеми на станцията.

Причината е, че никой не желае в космоса да избухне зараза или различен здравословен проблем.

" Колкото по-малко вода и О2 би трябвало да изпратим, толкоз повече просвета може да се добави към ракетата притежател. Надеждни, здрави регенеративни системи значат, че екипажът не би трябвало да се тревожи за това и може да се концентрира върху същинското желание на своята задача ", добавя Джил Уилямсън.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР