НАСА пусна снимки на Юпитер, най-голямата планета в нашата слънчева

...
НАСА пусна снимки на Юпитер, най-голямата планета в нашата слънчева
Коментари Харесай

„Джеймс Уеб ни запознава с Юпитер и спътниците му

НАСА пусна фотоси на Юпитер, най-голямата планета в нашата слънчева система, която сега е на 692 милиона километра от Земята, това написа The New York Times  като обобщава подробните изявления на НАСА.
„ Джеймс Уеб " е в положение да разграничи фини елементи на Юпитер и неговите огромни луни. Инструментите на телескопа събират светлина в инфрачервения диапазон на дължината на вълната, което разрешава да разгледаме този колос от друга позиция, друга от предоставената от телескопа „ Хъбъл ".
„ Бях изключително разчувствуван от измерванията на „ Уеб " на инфрачервена светлина с дължини на вълните към 3 микрона. Те не могат да се следят с телескопи на Земята, защото земната атмосфера всмуква по-голямата част от инфрачервения набор. Тези дължини на вълните могат да се следят единствено от Космоса, само че имат някои основни спектрални характерности, които ни споделят от какво са направени облачните частици на Юпитер ", сподели астрономът от UC Berkeley Майкъл Х. Уонг.
В новото изображение на Юпитер известното Голямо алено леке (буря с размерите на Земята, вилнееща от епохи върху далечния гигант) също се вижда ясно в долния десен ъгъл. Тук цветът му е избледнял до бяло с помощта на метода за обработка на инфрачервеното изображение. Отляво има малко мрачно леке, което в действителност е сянката на луната на Юпитер - Европа, тя се вижда в най-лявата част на рамката. Европа е една от огромните луни на планетата, под чиято ледена кора има океан от течна вода.

Новите изображения са още едно доказателство, че „ Уеб " може да следи луни и пръстени покрай ярки обекти на слънчевата система като Юпитер, Сатурн и Марс. Някои забавни идни наблюдения включват потреблението на новия галактически телескоп за търсене на струи вода, изригващи от луни като Европа и луната на Сатурн - Енцелад. Също по този начин с помощта му, откривателите възнамеряват да изследват атмосферата на Уран и Нептун.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР