НАСА планира да смени екипажа си на Международната космическа станция

...
НАСА планира да смени екипажа си на Международната космическа станция
Коментари Харесай

НАСА ще изпрати нов екипаж на Международната космическа станция

НАСА възнамерява да смени екипажа си на Международната галактическа станция (МКС) на 15 април. Това съобщава космическата организация на Съединени американски щати на уеб страницата си.

Тогава с кораба “Дракон ” на компанията “СпейсЕкс ” от Кейп Канаверал, Флорида, към МКС ще бъдат изпратени трима астронавти на НАСА - командирът на задачата Чел Линдгрен, Робърт Хайнс и Джесика Уоткинс, както и представителката на Европейската галактическа организация италианката Саманта Кристофорети. Това ще бъде първи полет за Хайнс и Уоткинс, а за Линдгрен и Кристофорети - втори.  

Те ще сменят на борда на МКС американците Раджа Чари, Том Маршбърн, Кайла Барън и германеца Матиас Маурер, които са в Космоса от 11 ноември м.г. 

За четвърти път корабът “Дракон ” на “СпейсЕкс ” на бизнесмена Илон Мъск ще взе участие в задача за промяна на американския екипаж на МКС. В края на февруари НАСА разгласи, че се е схванала с компанията да бъдат включени още три полета към контракта от 2014 година, съгласно който тя се ангажира да осъществя шест пилотирани задачи до МКС. Общата стойност на съглашението към този момент възлиза на 3,5 милиарда щатски $, отбелязва изданието “Спейснюз ”. Петият полет към МКС е плануван за тази есен, а шестият - за пролетта на 2023 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР