НАСА отправи призив за предприемане на важна стъпка напред към

...
НАСА отправи призив за предприемане на важна стъпка напред към
Коментари Харесай

НАСА набира идеи за следващия лунен модул

НАСА насочи апел за предприемане на " значима стъпка " напред към нейната нова задача на Луната, наречена „ Артемида “, по името на гръцката богиня, сестра на Аполон, оповестява Агенция Франс Прес.

Космическата организация разгласява документи, обясняващи в елементи условията й към лунния апара т, който ще води двамата астронавти, единия от тях жена, до Южния полюс на Луната, където ще останат шест и дни и половина.

През май, 11 компании, в това число такива колоси като „ Боинг “, „ Локхийт Мартин “ и „ Нортроп Гръман “ бяха определени да проведат изследвания за реализирането и да разработят прототипи до ноември. Също по този начин в листата бяха и новоприсъединените компании, като „ Спейс Екс “ на Илон Мъск и „ Блу Ориджин “ на Джеф Безос.

През същия месец „ Блу Ориджин “ показа своя план на модул „ Синя луна “.

Сега НАСА е предоставила десетки страници със спецификации, които би трябвало да бъдат изпълнени във връзка с бордовата електроника, връзките и скафандрите.-->
Може да се включат и други компании, освен тези 11 от листата.

" В навечерието на 50-тата годишнина на „ Аполо 11 “ преди малко пуснахме послание към американските компании да ни оказват помощ да разработим система за кацане от 21-ви век, която ще приземи първата жена и идващия човек на Луната през 2024 година " написа в Twitter шефът на НАСА Джим Брайдънстай.

След като получи отговорите, от НАСА се чака да вземе решение в границите на няколко месеца за това коя компания ще построи лунния модул и по какъв начин. Това ще бъде еквивалент на лунния модул, който води Нийл Армстронг и Бъз Олдрин на Луната през 1969 година.

Една значима разлика ще бъде в това, че модулът за приземяване ще бъде подложен в една мини-орбитална галактическа станция , наречена „ Изход “, един тип пристанище сред Земята и Луната. Това ще разреши наново потребление и презареждане на кабината.

Засега задачата на „ Артемида “ изостава от графика , основно заради закъснения в построяването на голямата ракета притежател, която се конструира главно от Боинг.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР