НАСА оповести, че космическият апарат Месинджър е направил първата снимка

...
НАСА оповести, че космическият апарат Месинджър е направил първата снимка
Коментари Харесай

НАСА засне Слънчевата система отвътре

НАСА оповести, че галактическият уред " Месинджър " е направил първата фотография на Слънчевата система, следена от вътрешната страна, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл, представен от Българска телеграфна агенция.

Фотографията е съединена от 34 фотоси. " Това е огромен триумф за екипа, обвързван с задачата на " Месинджър ", съобщи откривателят Шон Соломон от института " Карнеги " във Вашингтон.

Снимката на това, което се намира в съседство с нашата планета, ни припомня, че Земята е част от системата от планети, образували се посредством общ развой преди 4,5 милиарда години. Скоро " Месинджър " ще влезе в орбита към най-вътрешната планета в Слънчевата система.

Меркурий може да даде отговор на въпроса по какъв начин сходни на Земята планети са се образували и са еволюирали. " Снимките са направени с широкоъгълна камера на апарата през ноември м.г.

Те се прибавят към направените през 1990 година от " Вояджър 1 " фотографии, на които се вижда Слънчевата система, следена извън.

" Месинджър " кръжи към Слънцето сред Меркурий и Венера и на 17 март ще се опита да стане първият галактически уред на орбита към Меркурий. На фотографията се виждат всички планети в Слънчевата система, като се изключи Уран и Нептун, чиито контури са прекомерно неразбираеми, с цел да бъдат видяни.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР