НАСА одобри датата 23 април за изстрелване на космическия кораб

...
НАСА одобри датата 23 април за изстрелване на космическия кораб
Коментари Харесай

Корабът Дракон със следващия екипаж ще бъде изстрелян към Международната космическа станция на 23 април

НАСА утвърди датата 23 април за изстрелване на галактическия транспортен съд " Дракон " със идващия екипаж на Международната галактическа станция (МКС), заяви американската галактическа организация на уеб страницата си.

От НАСА означават, че решението е взето след обзор на готовността за полет на галактическия транспортен съд, екипажа и стартовата площадка. 

" Изстрелването на ракетата-носител " Фалкон-9 " е планувано за събота, 23 април, в 05:26 локално време от стартова площадка 39А на космодрума Кейп Канаверал във Флорида. Астронавтите на НАСА Чел Линдгрен, Робърт Хайнс и Джесика Уоткинс и представителката на Европейската галактическа организация (ЕКА) Саманта Кристофорети ще се насочат към МКС с кораба " Дракон ", наименуван " Свобода ". Това е четвъртата промяна на екипажа от американска страна в границите на стратегия за транспорт на астронавти до орбиталната станция благодарение на частна компания ", оповестяват от НАСА.

От галактическата организация напомнят, че " Фалкон-9 " и " Дракон " са благосъстоятелност на частната компания " Спейс Екс " със седалище в Калифорния.

От НАСА прецизират, че скачването с МКС е планувано за неделя, 24 април. 

Новопристигналите астронавти ще сменят своите сътрудници - американците Раджа Чари, Том Маршбърн, Кайла Барън и германеца Матиас Маурер, които дойдоха на МКС с кораба " Дракон ", наименуван " Издръжливост ", на 11 ноември предходната година. Те ще се завърнат на Земята в края на април. 

От НАСА не прецизират по кое време корабът ще се разкачи от орбиталната станция. 

За Хайнс и Уоткинс това е първи полет в космоса, а за Линдгрен и Кристофорети - втори. По-рано беше обявено, че 44-годишната италианка ще бъде пълководец на 68-мата експедиция до МКС. 

Понастоящем в орбита се намират и съветските космонавти Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков, както и четирима туристи - някогашният астронавт на НАСА Майкъл Лопес-Алегрия и трима предприемачи от Съединени американски щати, Израел и Канада - Лари Конър, Ейтан Стибе и Марк Пати. Те дойдоха на 9 април и се чака да изоставен МКС на 19 април. Пътешествието им в космоса е проведено от тексаската компания " Аксиом Спейс ", добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР