НАСА обяви конкурс за набиране на доброволци за участие в

...
НАСА обяви конкурс за набиране на доброволци за участие в
Коментари Харесай

НАСА набира доброволци за симулирана едногодишна мисия до Марс

НАСА разгласи конкурс за набиране на доброволци за присъединяване в симулирана задача на Марс за интервал от една година. Това ще бъде продължение на проучването на здравето и ралотоспособността на възможен екипаж, което стартира през юни 2023 година

Началото на новата симулативна задача е планувано за идната пролет. В него ще взе участие екипаж от четирима души, които ще бъдат ситуирани в изолирано помещение с повърхност от 158 квадратни метра. м., отпечатан на 3D принтер. Подборът ще се организира на спортна основа, заявки от участници ще се одобряват на 2 април. Струва си да се посочи -  членовете на образувания екипаж ще би трябвало да платят за присъединяване си в опита - НАСА обаче дава обещание да им компенсира част от разноските след завършването му.

Мястото на опита се намира в галактическия център на НАСА. Джонсън, в обект, наименуван Mars Dune Alpha, където се основават условия, които имитират тези на Марс. Първият екипаж сега е ситуиран там като част от 378-дневната задача CHAPEA, която започва на 25 юни предходната година. Новопристигналият екип ще има за задача да поддържа местообитанието и да отглежда реколтата. „ Астронавтите “ ще симулират излизане в открития космос в специфичен тип кутия, “ с повърхност от 111 квадратни метра. Кандидатите за присъединяване в опита би трябвало да дават отговор на следните критерии -  американско поданство, положително притежаване на британски език, възраст от 30 до 55 години, магистърска степен по естествени науки или точни науки, две години професионален опит, минимум 1000 часа полетно време на аероплан или две години в довеждане докрай на докторантура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР