НАСА обяви, че иска да изследва предмет, за който жител

...
НАСА обяви, че иска да изследва предмет, за който жител
Коментари Харесай

НАСА проверява дали предметът, паднал върху къща във Флорида, е от МКС

НАСА разгласи, че желае да изследва предмет, за който гражданин на Флорида твърди, че е паднал върху къщата му и може да е от изхвърлени боклуци от Международната галактическа станция (МКС), заяви Агенция Франс Прес.

Обектът ще бъде проучен в Космическия център " Кенеди " във Флорида, с цел да бъде избран неговия генезис. 

Макар и да тежи по-малко от кг, той пробива покрива на къща на гражданин на Нейпълс, Флорида, на 8 март. Човекът - Алехандро Отеро, е разгласил фотоси в " Екс " на полуцилиндричен сив обект и дупка в пода. Той е " пробил покрива и два етажа ", написа Отеро в обществената мрежа.

Metal thought to be International Space Station trash rips through Florida home
— Guardian news (@guardiannews)
За 8 март беше планувано повторното нахлуване в атмосферата на един необикновен галактически пакет. През 2021 година НАСА освобождава палет със остарели батерии на МКС. Те последователно са падали неконтролирано към Земята. 

През март т.г. НАСА разгласи, че е направила изчерпателен разбор и е открила, че палетът " безвредно ще навлезе още веднъж в атмосферата "

Според астрофизика Джонатан Макдауъл времето, посочено от Отеро, както и мястото на случая, фактически биха могли да подхождат на парче от този товар, като се имат поради оповестените координати на траекторията. 

Trash from the International Space Station may have hit a house in Florida
— Ars Technica (@arstechnica)
Подобни произшествия са се случвали и в предишното. През 2022 година австралийските управляващи потвърдиха, че парче овъглен галактически отпадък, паднало в овчарник, е пристигнало от галактически транспортен съд на " Спейс Екс ". 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР