НАСА казва, че новата програма ще търси НЛО, но отказва да идентифицира нейния директор

...
НАСА в четвъртък официално се присъедини към търсенето на НЛО,
Коментари Харесай

НАСА в четвъртък официално се присъедини към търсенето на НЛО, но отразявайки стигмата, свързана с тази област, американската космическа агенция не иска да идентифицира директора на новата програма, натоварена с проследяването на мистериозни летящи обекти.

Назначаването на длъжностното лице е резултат от едногодишен доклад на НАСА за установяване на факти относно това, което НАСА нарича „неидентифицирани аномални явления (UAP).“

„В НАСА е в нашата ДНК да изследваме – и да питаме защо нещата са такива, каквито са", каза шефът на НАСА Бил Нелсън.

Независим екип от 16 изследователи заключава в доклада, че търсенето на UAP "изисква строг подход, основан на доказателства."

НАСА е добре позициониран да играе важна роля благодарение на своите сателитни възможности и други технически активи. Но агенцията подчерта в доклада си, че всякакви открития за възможен извънземен произход "трябва да бъдат хипотезата от последна инстанция - отговорът, към който се обръщаме едва след като изключим всички други възможности."

"Искаме да изместим разговора за UAP от сензация към наука," каза Нелсън.

Дори ако НАСА отдавна е изследвала небесата, търсенето на произхода, идентичността и предназначението на нарастващ брой необясними летящи обекти над планетата Земя носи безпрецедентни предизвикателства.

Военни и цивилни пилоти продължават да предлагат множество доклади за странни наблюдения. Но десетилетия филми и научно-фантастични книги за извънземни означават, че цялата тема се осмива от обществото като територия на маниаци.

Тази атмосфера обяснява необичайното решение на НАСА да откаже да идентифицира самоличността на водещия служител на UAP.< p>„Трябва да гарантираме, че научният процес и методи са безплатни“, каза Даниел Еванс, който е работил по едногодишния доклад на НАСА, довел до обявяването.

„Някои от заплахите и тормозът надхвърляха блед, честно казано", каза Евънс.

800 „събития“

Има повече от 800 „събития“, събрани в продължение на 27 години, от които два до пет процента се смятат за вероятно аномални, казаха авторите на доклада по време на среща през май.

Те се определят като „всичко, което не е лесно разбираемо от оператора или сензора“ или „нещо, което прави нещо странно“, каза членът на екипа Надя Дрейк.

Правителството на САЩ започна да разглежда въпроса за UAPs по-сериозно през последните години, отчасти поради опасения, че са свързани с чуждестранно наблюдение.

Един пример за все още необяснен феномен е летящо метално кълбо, забелязано от дрон MQ-9 на неразкрито място в Близкия изток , който беше показан на Конгреса през април.

Работата на НАСА, която разчита на некласифицирани материали, е отделна от паралелно разследване на Пентагона, въпреки че двамата координират по въпросите как да се прилагат научни инструменти и методи.

През юли , бивш офицер от американското разузнаване влезе в заглавията, когато каза на комисия на Конгреса, че „категорично“ вярва, че правителството притежава неидентифицирани аномални явления – както и останки от техните извънземни оператори.

„Моите показания се основават на информация, която аз са дадени от лица с дългогодишен опит в легитимността и службата на тази страна – много от които също споделиха убедителни доказателства под формата на снимки, официална документация и класифицирани устни свидетелства“, каза Дейвид Груш пред законодателите.

По-рано тази седмица предполагаемите тела на две „нечовешки“ същества бяха представени по време на изслушване в Конгреса в Мексико, което предизвика смесица от изненада, недоверие и подигравка в социалните медии.

Предполагаемите мумифицирани останки, които имаха сивкав цвят и човешка форма на тяло, бяха донесени от Хайме Маусан, спорен мексикански журналист и изследовател, който съобщи, че ги е открил в Перу през 2017 г.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР