НАСА изстреля новата ракета, която е най-мощната в света, на

...
НАСА изстреля новата ракета, която е най-мощната в света, на
Коментари Харесай

НАСА изстреля мегаракетата за първи полет до Луната след 50 години

НАСА изстреля новата ракета, която е най-мощната в света, на тестов полет до Луната, заяви Асошиейтед прес. На борда няма екипаж, три манекена симулират пилотиран полет .

Изстрелването на ракетата SLS бе отлагано няколко пъти до момента . Експертите на американската галактическа организация са съумели да отстранят приключването на гориво по време на зареждане.

Проблемът с приключване на водородното гориво бе регистриран на стартовата площадка на друго място, друго от течовете при предходните два случая. Трима техници са отстранили повредата на място на стартовата площадка и зареждането с гориво е траяло.
 

We are going.

For the first time, the rocket and fly together. I begins a new chapter in human lunar exploration.
— NASA (@NASA)

Малко преди старта радар на площадката излязъл от строя , което забавило в допълнение изстрелването след планувания час, само че и тази щета била отстранена.

Изтичане на гориво попречи на първите два опита за изстрелване на ракетата за полети до Луната през лятото. След това плануваният тест бе отсрочен поради урагани в региона на стартовата площадка в Кейп Канаверал, щата Флорида.

Ракетата, висока 98 метра, бе заредена с близо 3,7 милиона литра водородно гориво , когато бе открито приключването, само че казусът бе решен бързо. От НАСА оповестиха, че чакат към 15 000 души да се събират в галактическия център " Кенеди " за пробния полет и хиляди фенове да следят изстрелването от плажовете и пътищата към центъра.

Очаква се първият тестов полет на ракетата да продължи три седмици, след което SLS да падне в Тихия океан. Целта на НАСА е ревизира действието на топлинния щит на ракетата при повторното й нахлуване в земната атмосфера. Програма " Артемис " планува през 2024 четирима астронавти да пътуват до Луната, а през 2025 година двама астронавти да стъпят на повърхността й.

Астронавти на НАСА извършиха задача на Луната през декември 1972 година, след което стратегия " Аполо " бе прекратена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР