НАСА изчислява, че метеорит, който може да застраши човечеството, е

...
НАСА изчислява, че метеорит, който може да застраши човечеството, е
Коментари Харесай

Светослав Александров: Метеорит, който може да застраши човечеството, е около 96 км в диаметър

„ НАСА пресмята, че астероид, който може да заплаши човечеството, е към 96 километра в диаметър. За благополучие се пресмята, че в околните 100 години няма да се появи подобен “, разяснява в „ Тази заран “ доктор Светослав Александров от Cosmos.bg.

Той добави, че към 17 хиляди астероида годишно падат на Земята.

По данни на румънските управляващи се касае за астероид, който се е взривил във въздуха

„ НАСА приема астеродината опасност съществено. Миналата година беше извършен сполучлив тест. Беше изпратена задача до Диморф, луната на Дидим. Тази задача на НАСА сполучливо порази Диморф и я отклони от нейната траектория. Това демонстрира, че Земята, вероятно, разполага със отбрани против астероидна опасност “, добави той.

По данни на румънските управляващи се касае за астероид, който се е взривил във въздуха

„ Метеоритът, прелетял над България, е с размерите на дребна топка. Можем да си спомним преди години  Челябинския астероид в Южен Урал с диаметър към 20 метра. В началото на XX век Тунгуският астероид е с диаметър към 50 метра, като падайки в тайгата, съумява да издълбае огромен кратер. Ако подобен астероид падне в обитаемо място ще аргументи вреди и жертви. Ако усилваме размерът и се стигне до 500-600 метра, астероид може да изравни центъра на огромен град, а ударът ще се усети до 500 километра “, сподели още доктор Светослав Александров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР