NASA и американски учени предупреждават, че ако 2023 г. е

...
NASA и американски учени предупреждават, че ако 2023 г. е
Коментари Харесай

НАСА предупреди: Идва нещо страшно

NASA и американски учени предизвестяват, че в случай че 2023 година е може би най-топлата година в историята, то 2024 година се чака бъде още по-гореща.

По средата на 2023 година страните по света към този момент са очевидци на безредни и изгарящи климатични събития. Огнен пъкъл и пожари има във всички точки на земята.Тъй като се обрисува опасност от световно стопляне, надминаващо историческите върхове, специалистите по климата от държавното управление на Съединени американски щати предизвестяват, че има 50% възможност 2023 година да бъде най-топлата година, записана в миналото, и предвиждат, че идната може да бъде още по-гореща. Жегата ще е причина и за дефицита на вода.

" 2023 година досега е третата най-топла в историята “, сподели основният академик на Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) Сара Капник.

" Почти несъмнено е – над 99% възможност, че 2023 година ще се подреди измежду петте най-топли години в историята с съвсем 50 % възможност 2023 да се класира като най-топлата в историята “, сподели Капник.

Директорът на Института за галактически проучвания на NASA " Годард " Гавин Шмид споделя, че наличието на Ел Ниньо над Тихия океан може в допълнение да увеличи температурите през идната година.

" Най-голямото влияние на Ел Ниньо в действителност ще се случи през 2024 година “, добави Шмид.

Догодина да е още по-горещо

В началото на тази седмица както NOAA, по този начин и NASA заявиха, че юли е най-горещият месец в историята на Земята от началото на воденето на записи преди 174 години.

Както световните температури на морската повърхнина, по този начин и на сушата скочиха много над дългогодишните междинни стойности, написа " Телеграф ".

В настрана съобщение NASA сподели, че учени от нейния Институт за галактически проучвания “Годард " в Ню Йорк са открили, че " юли 2023 година е бил по-горещ от всеки различен месец в световния температурен връх “.

Части от Южна Америка, Северна Африка, Северна Америка и Антарктическия полуостров бяха изключително горещи, по време на които температурите се покачиха с към 4 градуса по Целзий над междинните.

На фона на тазгодишните аномалии, идващата 2024 година е плашеща за учените, които чакат фрапантни скокове в температурите, за които хората не са готови и могат напряко да колабират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР